Çözüm sürecinin neresi olmazsa olmaz?

Bir Ak Parti-MHP koalisyonunda en kritik konunun “Çözüm süreci”ne yaklaşım olacağında herkes hemfikir. Kabaca ifade edersek Ak Parti “Çözüm süreci olmazsa olmaz” diyor, MHP ise “Çözüm...

Bir Ak Parti-MHP koalisyonunda en kritik konunun “Çözüm süreci”ne yaklaşım olacağında herkes hemfikir.

Kabaca ifade edersek Ak Parti “Çözüm süreci olmazsa olmaz” diyor, MHP ise “Çözüm süreci olursa olmaz” diyor.

Tabii başka şartlar da var ama en gerilimli alan bu.

Doğrusu Ak Parti ile MHP arasında, çözüm süreci konusunda başından beri bir farklılığın hatta mücadelenin olduğu doğru. Bir koalisyon oluşurken bunun masaya yatırılması kadar tabii bir şey de olamaz.

Gerçekten iki parti çözüm süreci konusunda nerede uzlaşacak?

Diyelim MHP “Çözüm süreci Doğu-Güneydoğu’da bir örgüt hakimiyeti oluşturdu, devlet nerede ise yok orada” diyorsa, Ak Parti’nin buna karşı söyleyeceği söz nedir?

Yani Ak Parti “Son gelinen noktada Doğu-Güneydoğu’da mesela devlet seçim güvenliğini sağlayamadı” tespitine ne cevap verebilir ki? Bu, bizatihi bölgedeki Ak Parti adaylarının feryadı değil mi? Bu sonuca gelinmesinde “Çözüm süreci”ndeki yanlış uygulamalar rol oynadıysa Ak Parti hala “Çözüm süreci platonik aşkı” ile o uygulamalara devam mı edecek?

Ak Parti, son bir yıl içinde özellikle Kobani ayaklanması ile bölgedeki vehameti gördü ve “Kamu düzeninin sağlanması” sürecini başlattı. Ki o süreç, “Çözüm süreci” içinde bir restorasyonu ifade etmekteydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 370 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.875 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.587 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 886 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 791 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar