Çipras modelini uygulasak mı?

Ne dersiniz, biz de bir elimiz yağda bir elimiz balda yaşasak, gelirimiz yetmediğinde borçlansak, borçlansak, sonra ödeme zamanı geldiğinde ödemesek, alacaklılar sıkıştırdığında başka bahara, başka...

Ne dersiniz, biz de bir elimiz yağda bir elimiz balda yaşasak, gelirimiz yetmediğinde borçlansak, borçlansak, sonra ödeme zamanı geldiğinde ödemesek, alacaklılar sıkıştırdığında başka bahara, başka bahara desek ve bir gün alacaklılar “Artık erteleme yok” dediklerinde, içimizden bir deli fişek çıkarıp onlara meydan okutsak, en sonunda o da bir işe yarar düşüncesiyle “İsyanıma katılıyor musunuz?” diye bize sorsa ve biz de “Helal olsun sana, senin yanındayız” desek... Biz yani Türkiye olarak?

Nasıl, böyle bir formül tutar mı dersiniz?

Yunanistan'da demokrasi kurtulmuş, finans oligarşisi dersini almış!

Neden?

Çünkü Yunan halkı yüzde 60 oranında “AB'nin yeni kemer sıkma formülüne “Hayır” demiş.

Yaşasın Çipras!

AB'yi dize getirdi!

Mi?

Türkiye için bu hayali kurmak söz konusu olsa “Senin aklından mı zorun var” denilen şey, Yunanistan için söz konusu olduğunda “Neden olmasın?”a dönüşsün. Bu mudur?

Batı medeniyetinin omurgasını oluşturan Helen uygarlığı Yunanlıları kurtarır mı?

Batı'nın borç-alacak söz konusu olduğunda Düyunu Umumiye ile Osmanlı'nın gırtlağına çöktüğünü biliyoruz. Yıllarca toplanan vergilere el koymuşlar. En son taksidi Cumhuriyet döneminde ödenmiş bu borcun. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 277 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.875 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.587 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 886 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 791 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar