Cinayete ortaklık

Amerika’sından Almanyası’na yönetimler planında bütün Batı dünyası İsrail’in yanında saf tutmuş durumda. “İsrail’in yanında saf tutmak” bir haklı – haksız tercihi ile...

Amerika’sından Almanyası’na yönetimler planında bütün Batı dünyası İsrail’in yanında saf tutmuş durumda. “İsrail’in yanında saf tutmak” bir haklı – haksız tercihi ile alakalı da değil. Sanki “Eli mahkûm” bir duruş bu.

Batı’lı yönetimler, İsrail – Filistin ilişkisinde nasıl bir orantısız güç kullanımı olduğunu bilmiyor olamazlar. Filistin topraklarının nasıl işgal edildiğini, bir halkın milyonlarca mensubu ile nasıl mülteci hale getirildiğini, işgal sisteminin nasıl cehenneme dönüştüğünü görmüyor olamazlar.

Kaldı ki şu anlattığımız vakıayı Batı dünyasının gündemine taşıyan insaflı pek çok yazar da oldu.

Ama Batılı yönetimler, en kritik zamanlarda İsrail yanında saf tutmaktan ve Filistin’in acısının her gün daha derinleşmesine göz yummaktan başka tavır sergilemediler.

Neden?

Görmedikleri için değil, resmen “İsrail’in yanında durmuyor” gibi görünmekten korktukları için…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Söğütözü zirvesi 03 Mayıs 2024 | 1.659 Okunma Başka türlüsü mümkün müydü? 02 Mayıs 2024 | 1.968 Okunma Türkiye Yüzyılı - Maarif Modeli 30 Nisan 2024 | 1.136 Okunma Zirvedeki görüşmenin psikolojisi 28 Nisan 2024 | 507 Okunma Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.505 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar