CHP ve İHL’ler bir kere daha...

CHP İmam Hatip’i ne yapacak?” başlıklı yazım 23 nisan 2015 tarihini taşıyordu. O tarihten bu yana CHP’nin İmam Hatipleri ne yapacağına dair tartışma seçim meydanlarında devam ediyor. CHP lideri, İmam...

CHP İmam Hatip’i ne yapacak?” başlıklı yazım 23 nisan 2015 tarihini taşıyordu. O tarihten bu yana CHP’nin İmam Hatipleri ne yapacağına dair tartışma seçim meydanlarında devam ediyor.

CHP lideri, İmam Hatiplere yönelik bir kötü niyetleri olmadığını iddia ederken, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP beyannamesine yansıyan 13 yıllık zorunlu eğitimin ilk - orta okul kısmına tekabül eden 8 yıllık bölümünün kesintisiz olmasından yola çıkarak, bunun 28 Şubat formülü olduğunu, dolayısıyla İmam Hatiplere yönelik bir kumpası işaretlediğini meydanlara taşıyor.

Sayın Cumhurbaşkanı doğru bir tespitte bulunuyor. 8 yıllık kesintisiz eğitim, İHL’lerin orta kısmını kapatmak ve tıpkı 28 Şubat’ta olduğu gibi, İHL’leri “Liseden ibaret” hale getirmek demektir.

İHL’ler için orta kısmın ne kadar hayati önem taşıdığını belki Kılıçdaroğlu bilmiyor olabilir, ama o planı CHP beyannamesine koyanlar herhalde çok stratejik bir iş yaptıklarının farkındadırlar.

Aslında CHP’nin İHL’lere ilişkin 28 Şubat mantığıyla düzenlenmiş imha hesabının asıl yansıdığı belge, CHP programıdır.

23 nisan tarihli “CHP İmam Hatip’i ne yapacak?” başlıklı yazımda asıl o belgedeki ifadeleri naklettim ama görüyorum ki, tartışmada henüz o belgeye gelinmedi.

CHP programında geçen ifadeyi bir kere daha okuyalım:

“İmam-Hatip eğitimi, din görevlisi sayısına duyulmakta olan ihtiyaç çerçevesinde düzenlenecektir.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kobani- Ak Parti’nin misyon kaybı 19 Mayıs 2024 | 277 Okunma Bundan bir “Beka sorunu” çıkar! 17 Mayıs 2024 | 2.875 Okunma Ankara hercümerci - Beştepe Bahçeli gibi mi okudu? 16 Mayıs 2024 | 2.587 Okunma Etki ajanlığı - Bumerang üretimi 14 Mayıs 2024 | 886 Okunma Özgür Özel’in kritik sınavı 12 Mayıs 2024 | 791 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar