Babacan’ın performansı

Karar Gazetesi Yazarı Ahmet Taşgetiren'in bugünkü (27.11.2022)'' Babacan’ın performansı'' başlıklı yazısı.

Yıl 2002. Ali Babacan’a “Bebecan” denen yıllar. Ak Parti hükümetinde ekonominin ona teslim edileceği söyleniyor. Pek fazla tanınmıyor. Evet, ODTÜ’yü 4 tam puanla bitirdiğinden, ABD’De ekonomi masterı yaptığından bahsediliyor ama, evet fazla bilinmiyor.

Ekonomi ise dibe vurmuş.

Bu genç adam ekonomide ne yapabilir ki?

O sıralarda üç ekonomi duayeni, Ege Cansen, Deniz Gökçe ve Asaf Savaş Akat, NTV’de “Eko-diyalog” isimli bir program yapıyorlar. Özellikle Ege Cansen keyifli bir adam, ince değerlendirmeleri - eleştirileri var, program paydaşları da keyifli sohbetler yapıyorlar. Havalılar. “Babacan”ı “Bebecan” gibi görme eğilimlerini anlamak mümkün.

Programa konuk olarak davet ediyorlar, o da kabul ediyor.

Beklenti şu: Şimdi bu taze çocuğu ham ederler bu kurt ekonomistler.

Ne yalan söyleyeyim, ben, hem başarılı olmasını istiyorum hem de kaygı duyuyorum.

Başladı program. Sorular, sorular, sorular…

Program çok iyi gidiyor. Üç duayen en kritik soruları soruyor, Babacan sakin cevaplandırıyor. Panik yok, kendinden emin.

08. 11. 2022 tarihinde Ekşi Sözlüğe bir not düşülmüş. “Ali Babacan” başlığı altına şöyle yazılmış:

“Ekodiyalog programına Ankara’dan katılan ve üç ekonomi üstadının AKP’nin uygulayacağı ekonomi politikasını sorduktan sonra aldıkları cevaplar karşısında kendisine hayranlık duydukları Asaf Savaş Akat’ın “hoş oldum”, Ege Cansen’in ise “Bir tuhaf oldum” diyerekten belirttikleri ve AKP’nin ekonomi kurulu koordinatörü. Söylediklerini program boyunca tam olarak anlamasam da içimde güven oluşturan yeni ve genç politikacı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener - Ağalığın ve liderliğin raconu 26 Nisan 2024 | 3.461 Okunma Tarikatlar, medya ve görünürlük 25 Nisan 2024 | 4.132 Okunma Hamas etrafında... 23 Nisan 2024 | 2.475 Okunma Filistin sınavında iktidar 21 Nisan 2024 | 765 Okunma Bardakoğlu’nun mülakatı - Bilim insanları konuşmalı 19 Nisan 2024 | 1.165 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar