Mesele beka sandık

Sandığa gitmek bir şeyleri değiştirecek olsaydı, hiç kuşkunuz olmasın o da yasaklanırdı. Pardon, bu laf zinhar bizim için değil. İngiliz radikal solunun sloganı imiş. ***ABD Başkanlık seçimlerinde...

Sandığa gitmek bir şeyleri değiştirecek olsaydı, hiç kuşkunuz olmasın o da yasaklanırdı. Pardon, bu laf zinhar bizim için değil. İngiliz radikal solunun sloganı imiş.

***

ABD Başkanlık seçimlerinde de sistem gereği genelde iki aday yarışır. İki adaya birden karşı olanların ise ünlü sloganı ise şudur: “Tanrıya şükür sadece biri kazanacak!”
Bu slogan da ne yazık ki bizim için geçerli değil. Kazanan “ikisi birden” olacak!

***

İngiliz İşçi Partisi lideri Tony Blair’i iktidar yapan 10 slogandan biri de “Halkın hayattan daha çok keyif alması sağlanacak” idi. Rahmetli İsmail Cem, bir ara bu sloganın bizde de benimsenmesini savunmuştu. Elbette gündeme bile giremedi. Bendenize ise sadece bir günlük yazı konusu oldu (28.04.1997). Neden mi? Çünkü halkımız çok iyi bilir ki. Hayattan daha çok keyif almak için, iktidardaki liderin, keyif kaçırmaması yetip de artıyor.

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Reyiz'in yıldız haritası 21 Nisan 2024 | 105 Okunma Erdoğannâme... 14 Nisan 2024 | 277 Okunma At binenin 07 Nisan 2024 | 125 Okunma Ne yereli genel genel... 31 Mart 2024 | 187 Okunma Devrim! Biz de böyle yaptık 24 Mart 2024 | 149 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar