Yok Devenin Pabucu

Yıllar önce yapılan İnsan Kaynakları Yönetimi Konferansı’nda “İş hayatının geleceği” ile ilgili değerlendirmelerde ilginç uygulamalar ve teklifler dile getirilmişti..Bu adamlar bu işleri...

Yıllar önce yapılan İnsan Kaynakları Yönetimi Konferansı’nda “İş hayatının geleceği” ile ilgili değerlendirmelerde ilginç uygulamalar ve teklifler dile getirilmişti..
Bu adamlar bu işleri aykırılık olsun, ilginçlik olsun diye yapmıyor. Çalışanlarını mutlu etmek, onlardan daha çok istifade etmek için yapıyorlar.
....
Eli mahkûm çalışanlardan hayır gelmiyor. Yahut sadece teşvik, çok para, kademeleri rekabete açmak da kapatmak da yetmiyor. Adam yerine koymak ön şart.. Bu adamlar bu ön şarttan sonrasına kafa yormuşlar. Kendilerince bir şeyler bulmuşlar.

Ünlü bir şirket yöneticisinin uygulamaları:

* “Bizim şirkette kimse toplantılara katılmak zorunda değil. Eğer ilgilenmiyorsa katılmıyor. Eğer bir raporun acelesi yoksa yazılmıyor.

Siz kaç gece sabahlayarak bir rapor yazıyorsunuz, bir hafta yöneticinin masasında bekliyor. Biz bu saçma sapan şeyleri kaldırdık.”

* “Bizde para kazanmak için lider olunmaz. Altı ayda bir elemanlar liderlerini değerlendirir. Eğer liderin puanı üçüncü sefer de düşüyorsa görevine devam edemez."

* “İşe giden herkesin içinde bir yetişkin var. Biz ona çocuk gibi davranıp ne zaman tatile gideceğini, ne giyeceğini, unvanının ne olacağını söylersek olmaz. Şirketimizde satın alma ile uğraşan bir kişi kartvizitine ‘arzdan sorumlu kraliyet üyesi’ yazdırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar