Vatan haini üreten sistemin vebali kimin?

923-50 arasında vatana ihanetle suçlananların isimlerini alt alta yazıp bakmanızı tavsiye ederim. Daha enteresanı Hitler ortalığı kasıp kavururken itibar görüp devrildiği anda hain ilan edilenler var. Almanya nereee...

923-50 arasında vatana ihanetle suçlananların isimlerini alt alta yazıp bakmanızı tavsiye ederim. Daha enteresanı Hitler ortalığı kasıp kavururken itibar görüp devrildiği anda hain ilan edilenler var. Almanya nereee Türkiye nere? Ama rüzgâr ters dönünce şartlar buradaki bir kesimin hain ilan edilmesine sebeb oluyor. Demek ki hainlik biraz da konjonktürel.

50'de hain edebiyatı biter gibi oluyor. 

57'den sonra hinlik başka bir şekle bürünüyor. O dönem hain ilan edilenler farklı.

60 ihtilali.. Yeni hainler. 

Sonra soluklanma.. 971 yepyeni hainler. Hem de ne hain.. Anayasayı tebdil, tağyir ve ilga etmek isteyen hainler.

Sonra iç karışıklık.. Yaşı 50'yi geçenlerin bildiği kamplaşmalar.. Sağcılar, solcular, akıncılar.. Memleket ne hale gelmiş abi. Öyle denir ya.. Yeni hainler..

12 Eylül: Eski hainleri temizlerken yenilerini türetti. Ne yapmıştı o hainler.. Yurt dışına kaçmıştı. Sonra ne oldu? Bir kısmı Özal zamanında döndü, bir kısmı daha sonra. Ne oldu, adamlar mı hainlikten vazgeçti, biz mi onlara hain demekten vazgeçtik?

Sonra efendim 28 Şubat döneminin hainleri.. En sembol isimlerinden biri Refah Partili Hasan Mezarcı idi. Adam ya sıyırdı, ya sıyırmış gibi yaptı.. Hayatta mı öldü mü bilen yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar