Tükenmişlik

Elin oğlu ne işlerle uğraşıyor. Neymiş bu "tükenmişlik sendromu" diye merak edip emarelerini okursanız muhtemelen çoğunluğun yaptığı gibi ilk tepkiniz, “Aaa, bütün bunlar bende de var. Demek ki ben de...

Elin oğlu ne işlerle uğraşıyor.
Neymiş bu "tükenmişlik sendromu" diye merak edip emarelerini okursanız muhtemelen çoğunluğun yaptığı gibi ilk tepkiniz, “Aaa, bütün bunlar bende de var. Demek ki ben de rahatsızım..” İlacı milacı var mı ki, dersiniz.
Tükenmişliğin duygusal belirtilerinden bir kısmı şöyleymiş:
*Çaresizlik, umutsuzluk ve köşeye kısılmış hissine kapılmak..
*Gözlerin çok çabuk dolması, bazen kontrolsüz ağlama krizlerine girmek, depresyon.
*Günlük hayatın faaliyetlerini gerçekleştiremeyecek kadar düşük duygusal enerjiye sahip olmak.
*"Verecek bir şey kalmadı" hissine kapılmak, arkadaşlar, müşteriler ve akrabalar tarafından çok kolay kızdırılabilmek, işten ve insanlardan daha az zevk almak, yalnızlık ve cesaretsizlik duygularına kapılmak.
Tükenmişliğin mental (zihinsel) belirtileri:
Kişinin kendisine, işine ve hayata karşı negatif bir tutum takınması.
*Aşağılık kompleksine kapılacak, kendisini yetersiz, kararsız ve karamsar hissedecek kadar kendisine karşı eleştirel olması.
*Daha önce hiç davranmadığı kadar soğuk ve ukala davranmak, arkadaşları, müşterileri ve çalışanları birey yerine problemin bir parçası olarak algılayabilecek kadar olumsuz yargılarda bulunmak, alaycı ve negatif olmak. vs.
...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar