Tank think

Bu devirde tank ne işe yarar?Tank bir silah.. 1. ve 2. Dünya Savaşlarında ciddi fonksiyonlar icra etmiş.Ama zamanla tanksavar silahları adı altında bir dizi platform geliştirilmiş.Antitank mayınları, yüksek kalibreli mühimmat.....

Bu devirde tank ne işe yarar?
Tank bir silah.. 1. ve 2. Dünya Savaşlarında ciddi fonksiyonlar icra etmiş.
Ama zamanla tanksavar silahları adı altında bir dizi platform geliştirilmiş.
Antitank mayınları, yüksek kalibreli mühimmat.. Tanklar da zaman içinde geliştirilmiş.
Derken abiler bugünkü roketatarların babası sayılan shaped charge mekanizmalı patlayıcıları keşfetmiş.
Youtube girip bakın: (https://www.youtube.com/watch?v=2aodSiTEFsQ&index=7&list=PL9SZAj--0Av11cAdLGMG7pY1dzfwJhNRc)
Patlayıcı ilminin ulaştığı teknolojik analiz metotları ile üretilen shaped charge 30-40 cm'lik en mukavim çeliği delip geçiyor.
Bu patlayıcılara karşı da bir çözüm bulmuşlar.. Pahalı bir çözüm. Tankın yüzeyini mukabele edecek patlayıcılarla kaplamışlar..
Elektronik devreye girince vakumlu bombalar bulunmuş. TOW gibi.. Bakın Youtube'ta vakumlu bombanın tanka temas etmeden üzerinde patlatıldığı zaman tankı ne hâle getirdiğini gösteren videolar var: (https://www.youtube.com/watch?v=E1VWPOpYbQI) Vakumlu bombalardan sonra zırhın da tankın da anlamı kalmamış.
Bir de toplu imha için salkım bombalar var.
Havada parçalara ayrılıp her biri bir tankı parçalıyor.. Aynı anda 40 tankı imha edebiliyorlar.(https://www.youtube.com/watch?v=CY9gojFu-_U)
Bunun gibi yığınla teknoloji varken tank ne işe yarar? Tankların antitank silahları karşısında fiziki mukavemeti kalmadı. Birkaç kiloluk harp başlığı ile modern bir tankı imha etmek mümkün. Muhalifler Esad'ın yüzlerce tankını iki günde imha ettiler. Teröristlerin basit mekanizmalarla tankları kullanılamaz hâle getirmeleri de imkân dahilinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar