Sizi rahatlatacak ihtimal hangisi, sabotaj mı teknik arıza mı?

Salı günü Türkiye karanlığa gömüldü. Ülkenin neredeyse tamamı saatlerce elektriksiz kaldı. Önce alıştığımız sıradan kesintilerden biri zannettik, sonra işin çapını...

Salı günü Türkiye karanlığa gömüldü. Ülkenin neredeyse tamamı saatlerce elektriksiz kaldı. Önce alıştığımız sıradan kesintilerden biri zannettik, sonra işin çapını, uzaması halinde hayatımızın nasıl altüst olacağını farkettik ve panikledik.
Bildik reflekslerimiz devreye girdi. Sabotaj diyenler oldu, ihanet çetesine bağlandı, Adliye Sarayı'ndaki rehin alma olayı ile bağlantı kuruldu, teknik arıza diyen oldu, yazılım hatası diyen oldu. İki gün sonra bugün ne olduğuna karar verebildik mi?
Bu işin nihai sorumlusu olan siyasi iradenin dileği ve temennisi hangi ihtimalden yana olabilir? Hangi ihtimal onları daha az üzer ve daha az tedirgin eder?
Teknik arıza mı (ki bu tabir tam karşılamıyor, planlamasından yazılımına, işletmesine, ihtimal hesaplarına göre hangi halde hangi yolun takip edileceğine dair tatbikatlara, hızlı karar verecek teknik iradeye kadar bir dizi eksik) sabotaj ihtimali mi, son sığınak paralel ihanet ihtimali mi?
Benim gönlüm ihmal ve teknik arıza sonucuna ulaşılmasından yana.
Arıza da olsa gördük ki, insan hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğu gibi bu yüzyılda ülkelerin hayatı da bir şaltere bağlı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar