Seçmen bin pişman teorisinden ekmek çıkmaz

Bizim derdimiz ne?Şöyle zannediliyor: Seçimlerden tek parti iktidarı çıkmadı, hükümeti kimin kuracağı, kiminle birlikte kuracağı belli değil. Belirsizlik de piyasaları tedirgin ediyor. Bütün derdimiz bu...

Bizim derdimiz ne?
Şöyle zannediliyor: Seçimlerden tek parti iktidarı çıkmadı, hükümeti kimin kuracağı, kiminle birlikte kuracağı belli değil. Belirsizlik de piyasaları tedirgin ediyor. 
Bütün derdimiz bu ise, seçimlerden tek parti iktidarı çıksaydı, AKP salt çoğunluğu aşıp 280-90 milletvekili çıkarmış olsaydı problem bitmiş olur muydu?
O zaman seçimden önceki derdimiz neydi?
* * *
Seçimden hemen sonra bir anket yayınlandı. Seçmene demişler ki, sonuçları gördün.. Böyle olacağını biliyor muydun?
Bilmiyordum abi..
Sandığı bir daha önüne koysalar ne yaparsın?
E tabii ki Ak Parti’ye veririm abi..
Sonra tabii ki AKP'ye verirdim diyenleri toplamışlar yüzde 45'i aşıyor. Sonra ankete katılanların yüzüne değil ama gıyaplarında demişler ki, "Bu daha iyi günleriniz. Birkaç gün geçsin, koalisyon görüşmeleri başlasın, o işlerin nasıl daha çetrefil hale geldiğini görün, eski günleri hatırlayın, bizi mumla arayacaksınız. Yüzde 50'yi aşıracaksınız."
Bu şu demektir: Hiçbir eksik, gedik, ihmal, ters yapılan bir iş yok. Seçmenin bir anlık gafleti işleri buralara getirdi. Zaten hepsi bin pişman. Keşke hükümet kurulamasa da, ister istemez seçime gitsek ve bütün açığı gediği telafi edip tekrar gelsek."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar