Sansür değil otosansür bitirir adamı

Herkes sansüre takılmış. Sansür değil otosansür bitirir adamı. Şalom gazetesinden Riva Şalhon, "Konumuz yazarlık" başlığı ile çok güzel anlatmış...."Her şey zehirdir. Mühim olan dozdur. Biraz...

Herkes sansüre takılmış. Sansür değil otosansür bitirir adamı.

Şalom gazetesinden Riva Şalhon, "Konumuz yazarlık" başlığı ile çok güzel anlatmış.
...
"Her şey zehirdir. Mühim olan dozdur. Biraz açacak olursak, fazla dozda alınan her şey zehirdir. Toksikolojinin prensibine göre, su oksijen gibi yaşamsal ihtiyaçlar bile bünyeye belli dozda alındığında toksik etki gösterir.

Yazarlık da bir zehirdir. Yazan kişi sürekli size ne dozda zehir vereceğini belirlemeye çalışıyor. Az verirse okuyan yazıya lakayt kalıyor. Teğet geçiyor. Gazetelerin ikinci sayfasındaki cemiyet haberlerinde bile doz kontrolü sürekli yapılıyor. Bir doz yazınca: Bilmem nerenin açılışında bilmem kim zarif tavırları ile dikkat çekti. Üç doz yazınca: Bu açılışı yapana kadar harcadığınız parayı doğrudan Türk Eğitim Vakfına yollasaydınız bre müsrifler. Yazar, hafızada hoş bir seda bırakmak ile çekiç etkisi yapmak arasında sürekli bocalıyor.

Bu zamanda yazarlık yapmanın artık pek bir etkisi kalmadı tahminimce. Sürekli asıl paylaşmak istediklerimizi kendimize tutup, sakinleştirici kıvamında yazmak bir yazarın yeteneğini yok eder. Hâlbuki basın liberal. Sansür yok, her şey serbest.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar