Mursi & Sisi

Yine bana kızacaksınız ama anladığım kadarıyla Mursi'yi dert eden falan yok. Gerçekten dert edeniniz varsa merak etmeyin asmazlar.İnsanın bir şeyi dert edip etmediği nasıl anlaşılır? Akşam başını...

Yine bana kızacaksınız ama anladığım kadarıyla Mursi'yi dert eden falan yok. Gerçekten dert edeniniz varsa merak etmeyin asmazlar.
İnsanın bir şeyi dert edip etmediği nasıl anlaşılır? Akşam başını yastığa koyduğunda, uyumak için kendini zorladığında bir türlü aklından çıkmıyorsa.. o dertle yatıyorsa, kalkıyorsa, kıpırdadıkça bir yerleri ağrıyorsa (yüreği sızlıyorsa) dert ediyor demektir.
İki gündür uykuları kaçan kaç kişi var?
Hepimiz Mursiyiz, diyorlar.. Ben değilim, beni listeden düşün. Ben sadece asılmamasını temenni edenlerdenim, ki zaten asılmayacağına inanıyorum.
Başbakanlık veya devlet başkanlığı yapmış birisinin idamla cezalandırılması daha çok hangi ülkelerde oluyor. Dünya haritasını önünüze serip asılan isimler için haritaya birer nokta koyun, yoğunluk nerede görün.
Adam devlet başkanlığı yapmışsa, belli yerde ikamete mecbur edersin, her türlü ihtiyacını karşılarsın, yine de sıkıntı olacak gibiyse yurt dışına git, ihtiyaçların karşılanacak dersin, incitmeden kontrol altında tutarsın. Bu işin de bir nezaketi olur. Kahrolsun Batı diyerek olmaz.
Burada zihnen bocalayacağımız örnekler var. Saddam gibi bir adam gelmiş, darbeyle gelmiş. Uzun hikâyenin sonunda devrilmiş. Bu adamı neden astılar?
Bütün ülkeler o insanla 25 sene boyunca her türlü diplomatik ilişkiyi yürüttü, başkansın, dedi, misafir etti, misafiri oldu, darbeci olduğunu bile bile oldular. Bu biliniyorsa ne demiş oluyoruz: Darbeyle gelenler zaman zaman  idam/infaz ediliyor bari hiç olmazsa seçilenler edilmesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar