Milletvekili listeleri çok önemli mi?

Seçmen davranışlarını analiz edenlerin söylediklerine itibar edilir mi? Ben dönüp dolaşıp bu adamların ısmarlama olmayan tespitlerine takılıyorum. Mesela biri aylar önce şöyle bir şey söyledi: AKP'nin...

Seçmen davranışlarını analiz edenlerin söylediklerine itibar edilir mi? Ben dönüp dolaşıp bu adamların ısmarlama olmayan tespitlerine takılıyorum.

Mesela biri aylar önce şöyle bir şey söyledi: AKP'nin kemikleşmiş yüzde 38 oyu var, dedi.
Bu şu demektir: Çok olağanüstü gelişmeler olmadığı müddetçe bu insanlar o parti, daha doğrusu partinin lideri ne yaparsa yapsın, ne derse desin, oyunu götürüp oraya vermeye hazır.
Hele gidişata bakayım, şunu doğru yaptılar bunu yanlış yaptılar, listeyi beğenmedim, neden bu liste böyle, burada neden şu isim yok, akrabasını aday gösterdi, konu, komşu, hısım, akraba listesi oldu derdi yok bu insanların.

Adaya oy vermiyor ki, lidere veriyor. O zaman teknik olarak lider dilediği gibi liste yapma hakkına sahip. Sizi seçmen seçmiyor, ağırlığınızdan, ne getirip ne götürebileceğinizden o sorumlu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar