"Kritik dönem"i kim tercüme edecek?

Kritik bir dönemden geçiyoruz ne demek? Kritik bir dönemden geçiyoruz aman dikkatli olun. Ne yapacağız dikkatli olup?Eskiden bu tabirin karşılığı, "milli birlik ve beraberliğe en fazla muhtaç olduğumuz bu günlerde"...

Kritik bir dönemden geçiyoruz ne demek? Kritik bir dönemden geçiyoruz aman dikkatli olun. Ne yapacağız dikkatli olup?
Eskiden bu tabirin karşılığı, "milli birlik ve beraberliğe en fazla muhtaç olduğumuz bu günlerde" idi. 70'lerde çok kullanılırdı.
Bu telkin kimin yarasına merhem oldu?
Milli birlik ve beraberliğe muhtacız dedik 12 Mart oldu, 12 Eylül oldu, 12 Eylül'den sonra kapalı ekonominin duvarları yıkılıp Batı'ya entegre edildi. Ne olacak şimdi kapalı ekonomiye mi döneceğiz?
Sonra 12 sene kadar kararsız bir devre geçirdik. Yalpaladık demek daha doğru. Sonra yeni bir sürece girdik. Bu yeni sürecin adını koyabileniniz var mı? Siz adı üzerine düşünedurun bana sorarsanız bu sürecin de sonuna geldik. Sonra yeni bir sürece gireceğiz yine heyecanlananlar olacak. Bu günlere Yeni Türkiye dersek, bir sonraki döneme ne diyeceğiz, ne diyeceksiniz? Yeninin yenisi olmaz. 2. Yeni Türkiye de olmaz.
Fransa gibi olsaydı 2., 3. cumhuriyet der, geçerdik.
...
Geçen gün bir HDP adayını ekrana çıkardılar. İslamcı olarak tanıttılar. Aday da, "O tabirden hoşlanmıyorum.. Baklavacı börekçi der gibi İslamcı diyorlar" dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar