Kanunlar mı bu derde derman olacak?

Yerel yönetimlere verilen yetkilerin valilere devri için hazırlık varmış.Daha önce yerel yönetimlere inisiyatif veren düzenlemeler dönemin Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer tarafından veto edilmişti. 2012'de başka bir...

Yerel yönetimlere verilen yetkilerin valilere devri için hazırlık varmış.
Daha önce yerel yönetimlere inisiyatif veren düzenlemeler dönemin Cumhurbaşkanı A. Necdet Sezer tarafından veto edilmişti. 2012'de başka bir başlık altında, büyükşehir kanunu ile yeni düzenlemeler yapıldı. Şimdi o düzenlemeyle verilen yetkilerin valilere devri düşünülüyormuş.
Türkiye'nin yakın tarihinde kanuni düzenleme ile bu tarz problemlerini hallettiği bir dönemi bileniniz var mı?
Diyebilir miyiz ki, geçmiş yıllarda, 60'larda 70'lerde, 80'lerde şöyle bir derdimiz vardı, parlamento toplandı, bir kanun çıkardı ve dertler bitti veya çözüm yoluna girdi.
Demirel'in meşhur laflarından biridir. Bu anayasa ile memleket idare edilemez diyordu. 60 Anayasası'nı kastediyordu. Memleketin bir kesimi başımıza gelen her felaketi 60 Anayası'na bağlıyordu.
Fiilen 80'de, yazılı olarak 82'de değişti. Problemler bitmedi. 80 öncesinde akla gelen ne kadar aksama, pürüz, problem, baş ağrısı olan konu varsa madde anayasaya yazdırılmış, bundan sonra başımız ağrımayacak denilmişti.
Hangi madde hangi yaramıza merhem oldu.
28 Şubatçıların düzenlemelerinden yaramıza merhem olan bir madde var mı? Bırakın bizi, kendileri ve hedefleri açısından işe yarayan bir düzenleme oldu mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar