IŞİD'li günler

Batılılar bahardır bayramdır diyerek diktatörlerin devrilmesi için önayak olurken bu günleri hesaba katmamış olabilirler mi?O günlerde Türkiye model ülke sayılıyordu. Müslüman olmasına rağmen hem...

Batılılar bahardır bayramdır diyerek diktatörlerin devrilmesi için önayak olurken bu günleri hesaba katmamış olabilirler mi?
O günlerde Türkiye model ülke sayılıyordu. Müslüman olmasına rağmen hem Batı'nın bir parçasıydı, hem ekonomisi iyiydi, hem içinde her rengi barındırıyordu.
O günkü hesaba göre bu düzenin (diktatörlüklerin) uzun müddet kendini taşıma imkânı yoktu, hepsi zulümle kanla ayakta duruyordu, bunun yerine model ülke Türkiye gibi akredite edilmiş bir yapı arzulanıyordu?
...
Sovyetler Afganistan'ı işgal edince Amerikalılar, Pakistan istihbaratı üzerinden orada belli başlı bazı grupları silahlandırmış, hesapsız kitapsız şekilde desteklemiş, Sovyetler çekildikten sonra o gruplar başa bela olmuştu. Ortada dehşet bir enkaz kalmıştı. O tecrübeye rağmen Suriye'de aynı usulü denerken nasıl bir hesap yapmış olabilirler.
IŞİD gibi inanca bulanmış ideolojiden beslenen yapıların yaşama, serpilme, literatürünü üretme ve insanları ikna etme kabiliyeti, kendilerini ölümüne feda etme kabiliyeti yüksek. Bu sadece IŞİD'te mi böyle? 70'li yılların sonunda Amerika'da meşhur bir tarikat vardı. People's Temple.. Manyağın biri bir tarikat kurmuştu.. Sonra üyelerini cennetimizi kuracağız diyerek Güney Amerika'da (Guyana) toplamıştı. Liderlerinin bir vaazı üzerine 1000 kişi siyanür içerek intihar etmiş, intihar etmek istemeyenler öldürülmüştü. 5000 kişi. Bu da Hıristiyanlıktan beslenen bir yapıydı.
Sol ideolojilerde bu anlamda derinlik yok. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar