İki mektup

14 Temmuz 2015 tarihli yazınıza istinaden aşağıdaki görüşlerimi size aktarmayı uygun buldum. Bitkisel ilaçlarla ilgili tahmin edilenin çok ötesinde bir talep ve beraberinde gelen bir kötüye kullanma durumu mevcuttur....

14 Temmuz 2015 tarihli yazınıza istinaden aşağıdaki görüşlerimi size aktarmayı uygun buldum.
Bitkisel ilaçlarla ilgili tahmin edilenin çok ötesinde bir talep ve beraberinde gelen bir kötüye kullanma durumu mevcuttur.
Maliyeti son derece düşük ve muhtevası tam olarak bilinemeyen kapsüller insanlara her derde deva denerek sunulmaktadır. Gördüğüm kadarıyla bu işleri yapanların eline geçen maddi imkânlar akıl dışı rakamlardır.

1. Bu kişiler işe ucundan da olsa islami-ulvi bir hava vermektedirler. Temiz bıyık, vaiz ses tonu ve yumuşak bakışlar, İslami kaynaklara atıflar.
2. İlaçların içindeki maddelerin birim miktarı, hangi bitkiden ne kadar konduğu asla belli değildir.
3. 3-4 değişik konuda kutulu ilaç aldığınızı düşünelim, kutuları açın aynı kokuya ve şekle sahip kapsüller göreceksiniz.
4. Gıda takviyesi cümlesi ile sorumluluktan kurtulmuş olunmaktadır.
5. Bu ilaçları damarlarının açılacağı, sağlıklarının yerine geleceği düşüncesi ile alan insanlarda teşhis ve tedavi gecikmeleri olmaktadır.

30 yıllık hekimlik hayatımda oluşan genel kanaatim bitkisel kapsül, doğal karışım, sadece falan dağın tepesinde biten ottan yapılmış merhem gibi şeylerden uzak durmak gerektiği yönündedir.
Bununla birlikte yüzyıllar içinde süzülüp gelen tecrübe ile zenginleşen bazı bitkisel tedavilere de kesinlikle katılıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar