Hayırlısı olsun efendim

Tamam abi, Suriye konusunda bildiğimiz bir şey yok. Coğrafyadan, demografik yapıdan vesaire haberimiz yok. Bütün malumatımız yerli yabancı basının gazete kupürleri.. Haber siteleri... Üç beş ciddi makale.. Ve...

Tamam abi, Suriye konusunda bildiğimiz bir şey yok. Coğrafyadan, demografik yapıdan vesaire haberimiz yok. Bütün malumatımız yerli yabancı basının gazete kupürleri.. Haber siteleri... Üç beş ciddi makale.. Ve destanımsı iç beyanatlar. Destan yazdık sözü sözgelimi değil. Öyle dediler.
Fakat bu kadar sığ bilgilerle bile bazı gariplikler hissediliyor. Mesela biz PYD/YPG'yi terör örgüt sayıyoruz, ABD'liler müttefik. PYD ABD müttefiki biz de Amerika'nın müttefikiyiz. Rusya da PYD'nin müttefiki.. Biz Katar'la dostuz, Katar Sisi ile Sisi Suud'la.. Bilmece gibi..
Kurmay abilere heveslenip haritayı açıp bilgiç edayla bakıyorum bir şey anlayamıyorum. Bizim uçuşa yasak, güvenli koridor hayalini kurduğumuz şeridin bir başını Ruslar tutmuş, öbür başını YPG.. Olmuş Kürt koridoru.
Harp darp bölgesinin de kulisleri oluyor. Onlara bakıyoruz Rakka'yı ele geçirme dedikoduları.. Harita sermeden olur mu, yerini bulmak lazım. Bilgiçlik lazım. Bir şey söylemek lazım. Bunlar Rakka diyerek Cerablus'u ele geçirecekler. Sonra Rakka'yı gündeme alacaklar. Orada da sıkıntı var, Cerablus kırmızı çizgimiz. Çizgi sınırın bu tarafına mı çekilecek mavi çizgi mi ilan edilecek? Karışık işler. Biz Hasan Dağı'na oduna giderken Rusya bu hâliyle yoktu hesapta. Fiili bir durum oluştu Mevzuatı fiili duruma uydurma geleneği de oluştu mu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar