Hanımlar beyler

Biz ülke olarak terörle 33 sene mücadele ettik. 982'yi milat alarak söylüyorum. Adı bölücü terördü.PKK'yı şunlar kurdu, devlet bu işin şurasındaydı ve şu amaçla böyle bir işe girişti...

Biz ülke olarak terörle 33 sene mücadele ettik. 982'yi milat alarak söylüyorum. Adı bölücü terördü.
PKK'yı şunlar kurdu, devlet bu işin şurasındaydı ve şu amaçla böyle bir işe girişti gibi devletin örtülü yüzünden dolaşan teorilere hiç girmeden kamuoyuna deklare edilen gerekçelere bakarak söylüyorum:
Bir örgüt vardı, amacı memleketimizi bölmek ve parçalamaktı. Seferber olduk, kayıplar verdik, milyarlar harcadık ve gele gele bir yere geldik: Barışacağız dedik.
Burada iki soru var: 1) Savaşarak bu işin içinden çıkamayacağımıza mı karar verdik?
2) Savaşarak (Mücadele ederek) hedeflediğimiz yere ulaştığımız için mi, barışmaya karar verdik.
Tekrar iki soru: Eğer hedeflediğimiz yere ulaştığımız için barışmaya karar verdiysek bu hedef neydi?
Savaşarak varılacak yer kalmadığı için barışmaya karar verdiysek, tekrar savaşmaya karar verdiğimiz zaman 33 yıldan farklı olarak ne yapacağız? Bildik ezberlerin hiçbirimize faydası yok: Efendim aslında dış güçler bu işleri parmakladığı için, büyük devletler hep bu işin içinde olduğu için.. Yani ey büyükler elinizi ayağınızı çekin, biz bu işi aramızda hallederiz diyemeyeceğimize göre ne yapacaksak.. Ne yaptıysak onlara rağmen veya bir orta yol bularak veya bir ileri bir geri giderek yapacağız. Yaptık. Sonra müzakere dedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar