Haldır Huldur

Hiç Kıbrıs konuşanımız yok, farkında mısınız? Günle gündemle ilgisi ne diyeceksiniz… Eskiden bizi Kıbrıs'la yatırıp kaldırırlardı. Bütün dünya bir olmuştu...

Hiç Kıbrıs konuşanımız yok, farkında mısınız? Günle gündemle ilgisi ne diyeceksiniz… Eskiden bizi Kıbrıs'la yatırıp kaldırırlardı. Bütün dünya bir olmuştu, Kıbrıs'ı elimizden almak için uğraşıyordu. Hatta muhalefet partilerimiz zaman zaman, iktidarda kim olursa olsun , "Bunlar Kıbrıs'ı satacak" derlerdi. Görüşmeler, müzakereler, heyetler, Amerikalar, AB'ler, referandumlar, yüce dava, dava adamı Denktaşlar, kahraman askerler, kolordular vs. derken Kıbrıs konusu birden bire kapandı. Şartlarda bir değişiklik yok, Rum kesimi AB'ye girdi (ki kırmızı çizgimizdi), her şey aynı… Neden artık Kıbrıs'ı konuşmuyoruz?
Öbür tarafından soralım: Neden bizi 30 sene Kıbrıs'la yatırıp kaldırdınız? Ortada çözülmüş bir problem olur da, "Çözdük ve o konu kapandı" denir. Çözülen bir şey yok.
Buradan şöyle bir sonuç da çıkabilir: Demek ki Kıbrıs için 30 yıl boyunca anlattığımız her şey yalanmış. Alan, götüren, getiren, yok. Birilerine iç siyasette geçim kapısı olmuş. Dış politikada kapris ve naz kapısı olmuş. Daha büyük meşgale bulununca ya da geçinenler devre dışı kalınca orası unutulmuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar