Gizli belge dedikleri...

İngiltere 980 yılına ait belgelerdeki gizliliği kaldırıp erişime açtı. Sanal ortamda kırık dökük, parçalar hâlinde var. İşi bilenler belki doğrudan kaynağına da erişebiliyordur.Bizde de...

İngiltere 980 yılına ait belgelerdeki gizliliği kaldırıp erişime açtı. Sanal ortamda kırık dökük, parçalar hâlinde var. İşi bilenler belki doğrudan kaynağına da erişebiliyordur.
Bizde de benzeri bir gelenek olsa ne güzel olur.
Bu notlara belge, gizli belge vs. deyince gizli belgelere başka isim bulmak lazım. Belge diye okuduklarımız nihayetinde o ülke diplomatlarının merkeze geçtikleri notlar..
Filanla görüştüm, dedi ki..
Falancadan duyduğuma göre..
Bu notlardan biri beni çok şaşırttı.
Rahmetli Gün Sazak İngiliz elçisiyle görüşmek istemiş.
Bir saatlik görüşme sonunda İngiliz elçisinin merkeze geçtiği notlar özetle şöyle;
* İngiltere ile devamlı ve gizli bir ilişki kurmak istediğini söyledi. Ben açıkça böyle bir şeyi destekleyemeyeceğimizi; ama elbette tüm görüşlerdeki Türk liderleriyle tamamen doğal bir kontak sürdürmeye ilgi duyduğumuzu söyledim.
* Uzun uzadıya Türkiye’nin en büyük belası olarak atfettiği Sovyet tehlikesinden bahsetti. Sonuç olarak, Türkiye’nin İngiltere’nin yardımına ihtiyacı olduğunu ve dünya siyasetinin lideri olan İngiltere’nin MHP’yi desteklemesi gerektiğini söyledi.
* MHP’yi ve orduyu Ecevit uysallığı ile “yıllardır hazırlık aşamasında olan komünist hâkimiyet” karşısında var olan iki bariyer olarak tanımladı.
* Bana çoğunu notlardan okuduğu 1960’tan beri gelişen olaylar hakkında yaptığı analizlerin detaylarıyla sizi yormayacağım(!) Vardığı sonuç ise giderek orduyu da hedef alan ve artış gösteren solcu terörizmin bir darbeye zemin hazırlamak için yapıldığı ve bir komünist darbe amacı taşıdığıydı.
Şaşırtan kısmı şurası:
Terörün darbeye zemin hazırlamak için yapıldığını düşünüyor, tamam.
Ama terörün arkasında Sovyetler olduğunu zannediyor.
Darbe sonunda komünist diktatörlük kurulacağını zannediyor.
Samimi olduğunda şüphe yok.. Ama saf bir tarafı var. O günkü dengeleri çözememiş.
Niçin darbe yapılmak istendiğini anlayamamış. Darbeye kimin zemin hazırladığının farkında değil.
İngiltere Türkiye ilişkilerinin arka planından habersiz.
Peki bugün hayatta kalanlar bu işin farkında mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar