Gerilime noktayı koyacak "sonuç"

7 Haziran'da AKP'nin oy yüzdesi ne olursa olsun bu oy yüzdesinde adayların, Davutoğlu'nun, partinin payını hesap edip ayırma imkânı yoktur. İlk defa bu seçimde Cumhurbaşkanı da aktif olarak kampanyaya katılıyor. Daha...

7 Haziran'da AKP'nin oy yüzdesi ne olursa olsun bu oy yüzdesinde adayların, Davutoğlu'nun, partinin payını hesap edip ayırma imkânı yoktur.

İlk defa bu seçimde Cumhurbaşkanı da aktif olarak kampanyaya katılıyor. Daha önce bir örneği yok. Biz bunu nasıl gerekçelendirip makul olduğuna kendimizi inandırıyoruz?
Cumhurbaşkanı'nın ilk defa halk tarafından seçildiğini söyleyerek.

Yetki ve sorumluluğu düzenleyen mevzuatta bir değişiklik yok. Buna rağmen nasıl oluyor? Buna fiili durum deniyor.

Vaziyete bakılırsa seçmenin de, muhalefet partilerinin de pek bir itirazı yok. Hepsi bu hâli -şimdilik- kabullenmiş görünüyor.

Ama bu görüntünün bir riski var: "Fiili durum"un dışında hiçbir dayanağı ve açıklaması olmayan bu hâlin devamı bir şarta bağlı. Seçimin sonuçlarına.

İktidar partisi mensupları, seçim sonuçlarından endişe etmeyin, bizdeki araştırmalara göre tek başına iktidar görünüyor, açıklaması yapıyorlar.

Tek başına iktidar olacak sonuca ulaşmak bu problemi çözmüyor. Farz edelim ki, HDP baraj altında kaldı ve iktidar partisi 300'e yakın milletvekili çıkardı. Bu problemi çözmeye katkısı ne olacak. Anayasa değişikliği mümkün değil. Fiili durum taa öbür seçime kadar devam mı edecek? Görünen o ki, ekseriyet "hele o gün gelsin bakarız" dışında pek bir şey bilmiyor. Eminim en yakındakiler dahil herkes bizim gibi merakla ne olacağını bekliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 651 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar