Evren Paşa

Ben Evren Paşa'ya sempati duyan bir adamım. Yakın çevremde bu hâlimi yadırgayan çok adam var. Ben neden sempati duyduğumu biliyorum. Onlar da neden karşı olduklarını ve nefret ettiklerini biliyorlarsa mesele yok, biribirimize...

Ben Evren Paşa'ya sempati duyan bir adamım. Yakın çevremde bu hâlimi yadırgayan çok adam var. Ben neden sempati duyduğumu biliyorum. Onlar da neden karşı olduklarını ve nefret ettiklerini biliyorlarsa mesele yok, biribirimize saygı duyar geçinir gideriz.
Aman aman darbeci olduğu için falan demeyin, çok eğreti olur. Her zaman her tarafımızdan riyakârlık akıtmak zorunda mıyız?

12 Eylül sabahı, "huzur bulduk paşam" diyerek, koçlar danalar kesen ben miydim? Hadi siz de kesmediniz, hazırladıkları anayasaya yüzde 91 evet oyu veren kimdi? Sandığın başında gırtlağınızı sıkan mı oldu?. Yoksa aldatıldık mı diyeceksiniz. Ya bugün de aldatılıyorsanız, bugün aldatılmadığınızın teminatı ne?

Fahri doktoralar veren üniversiteleriniz, 13 Eylül'de sıraya girip el öpen yüksek mahkeme üyelerimiz.. Hep birden mi aldandık. Hadi şu kadarını anladık: Darbe olmuştu, karşı koyma imkânı yoktu, herkes ister istemez susmuştu. Gelin el öpün, etek öpün, sıraya girin diyen olmuş muydu?

Siz ne zaman el etek öpmek için sıraya girmediniz ki..

Ben sizin ipinizle kuyuya inmem. Bugün yere göğe sığdıramadığınız insanlara (ki çoğunun ayağını yerden kestiniz) yarın sövmek için sıraya girersiniz, biliyorum. Bari sevmiyorum deyin de, gerekçelendirme külfetinden kurtulun.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 644 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 499 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 372 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar