En hayırlı sonuç

Dilerim seçimden sonra esprili demeçlerin patlatıldığı, "Seçimdi geldi geçti önümüze bakalım" diyebileceğimiz sonuca ulaşırız.Yahu bu mümkün mü, diyor bazıları.Neden...

Dilerim seçimden sonra esprili demeçlerin patlatıldığı, "Seçimdi geldi geçti önümüze bakalım" diyebileceğimiz sonuca ulaşırız.
Yahu bu mümkün mü, diyor bazıları.
Neden olmasın.
Seçim, düğümü çözmez ama çözecek insanların kararını etkileyebilir.
Nedense gerginliği biraz da bel fıtığına benzetiyorum.
Bu güzel memleketin yarısından fazlası omurgasının MR'ını çektirmiştir. Hani orada notlar halinde yazıyor ya..L1, L2..Onlar omur.. Omurların arasında disk var. Diskte taşma olunca ortadan geçen sinire baskı yapıyor o da dayanılmaz ağrıya sızıya sebeb oluyor. Biraz daha ilerlerse bazı arazlar ortaya çıkıyor. Ayakta güçsüzlük, duyarlılık kaybı.. İhmal edilirse geri dönüşü olmayan kayıplara, kalıcı arazlara yol açabiliyor. Felç gibi.
Genelde geçici çözüm olarak kas gevşetici ile başlarlar. Ağrı kesici yutarlar. Fizik tedavi uygularlar. Bazen şifa bulan da olabilir. Diskin sinire bastığı yer değişir, ağrı eşiği yükselir şu olur bu olur ama genelde nihai çözüm ameliyattır. Uzmanı mikroskop yardımıyla, ara cihazlar kullanarak diskin taşan kısmına erişir ve orayı traşlar. Ağrı sızı ortadan kalkar. Seçimden sonra bu iş nasıl yapılacak bilmiyorum ama bir yolunun bulunacağına inanıyorum.
Seçimde sürprizler olabilir.
Üç aşağı beş yukarı her parti için bir kaç puanlık yanılma ile tahminde bulunmak mümkün ama HDP için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar