Duyduğuma göre kabahat sizinmiş

Görün gününüzü diyen bir adam var. Madem adam gibi oy vermediniz o zaman sonuçlarına katlanırsınız, diyor.Ha, bir de diyor ki, "Anladınız mı bizim başkanlık ısrarımızın...

Görün gününüzü diyen bir adam var. Madem adam gibi oy vermediniz o zaman sonuçlarına katlanırsınız, diyor.
Ha, bir de diyor ki, "Anladınız mı bizim başkanlık ısrarımızın hikmetini?"
Başkanlık sistemi olmuş olsaymış, böyle bir seçim sonucundan sonra "Eyvah şimdi ne olacak bizim memleketin hali" demezmişiz.
Tamam, başkanlık sisteminde güvenoyu yok. 276 derdi yok. Ama parlamentodaki dağılım yine bugünkü gibi olursa bütçenizi bile onaylatamazsınız.
Her konuda yine eksik kalan kısmı tamamlayacak bir desteğe ihtiyacınız var. Bu da Türk sisteminde örtülü koalisyon demektir.
Çocuklar canım şöyle bir kanun çekti, mesaiye kalın ve hazır edin de diyemezsiniz.
Meclisi feshedersiniz, eksiği tamamlamak ümidiyle seçime gider ya artarak gelirsiniz ya da azalarak.
Sistem her şey değildir.
Öyle olsa çeşitli ülkelerde denenmiş ve başarılı olmuş sistemi herkes kopyalar ve rahat eder.
...
Başarı kiminse, kimin olacaksa başarısızlık da onundur. Seçmenin yeterli oyunu aldığımız zaman, "Yahu marifet bizde değil. Maşallah akıllı bir seçmeniniz var, onlar doğru yolu buldu" diyor muyuz?
Başardık, diyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar