Cinnet'in yalın hali

Cumhuriyet tarihinde ilk defa ülkemizdeki bir büyükelçiye suikast düzenlendi. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov öldürüldü.Büyükelçiye suikast, arkasında hangi terör örgütü...

Cumhuriyet tarihinde ilk defa ülkemizdeki bir büyükelçiye suikast düzenlendi. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov öldürüldü.
Büyükelçiye suikast, arkasında hangi terör örgütü olursa olsun bir cinnet hâlidir. Beynelmilel teamüllere göre, elçilerin bu anlamda dokunulmazlığı vardır.
Görev yaptıkları ülkeye emanettir.
Davutoğlu'nun kulakları çınlasın. Ortadoğu'da bizden habersiz yaprak kımıldamaz dediği tarihten bu yana başımıza gelmeyen kalmadı.
Yahu ne olup bitiyor sorusuna televizyonlardan, gazetelerden cevap bulma imkânı da yok.
Elçi suikastından sonra gazete manşetlerine bakınca kimin güftesini bestesini çaldıkları belli olmuyor.
Doğrudan bir ülkenin istihbarat teşkilatını hedef alıp adını açıktan yazanlar var. İma edenler var.
Bu kadar emin olunca savaş ilan etmek lazım.
Sokaktaki adama, "Bizim düşmanımız kim?" sorusunu sorsanız neredeyse toplumun yüzde 50'si bilip bilmeden aynı yerleri işaret eder.
Bu sağlık işareti midir. Değilse kamuoyunu bu hâle getirenler, meczup moduna sokanlar utansın.
....
Dışarıdaki insanlar bizim kadar komploya ve esrarengiz açıklamalara, gerekçelere yatkın değil. Çok yalın bakıyorlar. Bir polis bir büyükelçiye suikast düzenlemiş.
Arkasında şu var, bu var, özel yetiştirilmiş, kamikaze gibi bu işe soyunmuş kısmını anlayamazlar. Onu bizim millet anlar. Ha anladım bu da FETÖ işi der.. Zaten herkes düşmanımızdı o değilse bu da başka bir örgüttür, der. Hangi örgüt olursa olsun arkasında büyük devletler var der.. Lanet okur kapatır defteri.
Hadi biz halkız, saçma sapan düşünebiliriz. Aklımız karışmış olabilir. Uzman kılıklılara ne demeli. Allah için bu sefer yarıdan fazlası aklı başında laflar etti ama yine uçanlar vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar