Bulanık Zihin Notları

Hatırlar mısınız, üç sene önce cumhurbaşkanı Gül'ün, 1 Mayıs gösterileri esnasında Ankara Emniyet Müdürü'nü arayarak, "O barikatı kaldırın" dediği bazı sitelerde haber...

Hatırlar mısınız, üç sene önce cumhurbaşkanı Gül'ün, 1 Mayıs gösterileri esnasında Ankara Emniyet Müdürü'nü arayarak, "O barikatı kaldırın" dediği bazı sitelerde haber olmuştu.
Bunun üzerine Başbakan, "Devlette iki başlılık olmaz. Cumhurbaşkanı yönetime müdahale edemez" demişti.

Bugün şöyle diyebilir miyiz: Gül'ü halk seçmemişti o müdahale edemezdi, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı müdahale edebilir. Bu da iki başlılık sayılmaz.

Yazılı hukukta böyle bir hüküm yok, buna rağmen bal gibi de olur vs diyorsak bu, "Yemişim hukukunuzu" anlamına gelir.

İradeyi, icra yetkisini hükümetten alıp saraya devredilmesinin arzu edilmesinde sakınca yok. Herkes her şeyi arzu edebilir. Sakınca bu düzenleme yapılmadan yapılmış gibi davranmak.

* * *

Bir not okudum.. Şöyle yazıyordu: Hainleri meclise gönderen de haindir. Bu kafanın sağlık probleminden sosyal medyadaki kadrolu troller ve havuz medyası sorumlu.
Hain dediğiniz adamın milletvekili adayı olmasında kanuni bir engel var mı, yok.
Seçenlerin seçmeye engel hâli var mı, yok.

Seçim meşru mu, meşru. O zaman onlara göre de siz hainsiniz!

Hazır havuz demişken dün bir manşet vardı: HDP'ye CHP'nin baraj kıyağı. CHP'liler HDP'ye oy vermiş, onlar da barajı aşmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar