Bu da hamburger savaşı mı?

Burger King at eti sattığını itiraf etti vs söylentilerini duyunca çoğu Türk gibi, "Yahu bu iş 'McDonald's'a yarar.. Acaba Türkiye'deki pazar payları ne kadar" diye merak ettim. Biraz tarayınca -bana göre- enteresan bilgilere...

Burger King at eti sattığını itiraf etti vs söylentilerini duyunca çoğu Türk gibi, "Yahu bu iş 'McDonald's'a yarar.. Acaba Türkiye'deki pazar payları ne kadar" diye merak ettim. Biraz tarayınca -bana göre- enteresan bilgilere ulaştım.

Söylentiler haberden daha hızlı yayılıyor. Kimse bu işin aslı ne, derdine düşmüyor.
Aslı şöyleymiş. 2013 yılında tedarikçi firma (İngiltere ve Amerika'da) at eti de sattığını/kattığını açıklayınca Burger King o firmadan alımları durdurmuş ve kamuoyuna duyurmuş. O iki ülkede özür reklamları yayınlamış, haber siteleri günlerce haber yapmış, tüketici yorumlarını yayınlamış ama konu kapanmamış. Bu kazadan firmanın ne kadar hasar aldığına dair bir bilgiye erişemedim.
Türkiye'de yeniymiş gibi dedikodu piyasasında tedavüle sokulan, haber yapılan, sosyal medyada tartışılan at eti konusunun üzerinden üç yıl geçmiş.
Aşağıdaki rakamlara ve pazar paylarına bakınca pek rakip firma işine benzemiyor.
...
2014 IBISWorld market araştırmasına göre global fast food endüstrisinin yüzde 18.6'sı "McDonald's"ın elinde.
Burger King'in payı yüzde 4.6
Bu yaklaşık 500 milyar dolarlık bir pazar.
IBISWorld bu özet bilgiden sonra diyor ki, detay istiyorsan 1000 dolar yatır al.
İnternette dolaşan çeşitli makalelerde cirolar ve çalışan sayıları var ama "hangisi doğru" anlamak kolay değil. Şirketlerin sitelerindeki bilgiler çok sınırlı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 649 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 509 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 373 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 515 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar