Bize hukuk lazım değil

"Efendim hukuk herkese lazım."Ne zaman lazım efendim?Başımız dara düşünce.Hukuk nasıl bir şey.. Kenara birazcık koyalım da dar günde lazım olur, denilebilecek bir şey değildir herhalde. Öyle olsa herkes sakla...

"Efendim hukuk herkese lazım."
Ne zaman lazım efendim?
Başımız dara düşünce.
Hukuk nasıl bir şey.. Kenara birazcık koyalım da dar günde lazım olur, denilebilecek bir şey değildir herhalde. Öyle olsa herkes sakla samanı gelir zamanı kabilinden bir kenara biraz hukuk kor. Parası olanlar daha çok kor.
Tıynetsiz bir tarafımız yok değil. Bugün hukuk, anayasa, kanun, hukukun üstünlüğü diyenler dün de aynı şeyi söylemiş olsalardı ne kadar saygıdeğer olurlardı.
Sebeb şu olmuş bu olmuş, Uzanların yayın kuruluşları elden gittiği zaman, Karamehmet'in televizyonları, gazeteleri el değiştirdiği zaman, krizden hemen sonra Bilginlerin gazete ve televizyonları gittiği zaman bugün hukuk diyenler ne demiş? Bu önemli. O kayıtları ve haberleri görün, sonra hukuk konuşalım.. Veya konuşmayalım.
Burada keser döner sap döner hukuku var. Yoksa devran hukuku mu?
Her şey deyin ama hukuk demeyin. Mesela kılıfına uydurun bari, deyin. Daha zarif yapın deyin.. İncitmeden, acıtmadan, yakıp yıkmadan deyin..
Eskiden hiç olmazsa biraz hukuk vardı olmaz. Biraz adalet vardı da olmaz. Adaletle hukukun birazı olmaz. Azı olmaz. Az hamilelik olmaz. Vardır veya yoktur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu devlet işi" demişler.. 11 Mayıs 2017 | 652 Okunma Hüsranla biten hikâye.. 10 Mayıs 2017 | 512 Okunma Şehirle beraber büyüyen çocuklar... 09 Mayıs 2017 | 500 Okunma Yaşanmış istihbarat fıkrası... 05 Mayıs 2017 | 376 Okunma Muhafazakâr-Lümpen 04 Mayıs 2017 | 516 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar