Niye masayı devirip kaçtın efendi?

Dünyanın hakaretini işittiğim yazımda, “PKK sıkıştığı için mi ateşkes istiyorsunuz?” diye sormuştum. Hafızasız bir toplum olduğumuz için hatırlatmakta yarar...

Dünyanın hakaretini işittiğim yazımda, “PKK sıkıştığı için mi ateşkes istiyorsunuz?” diye sormuştum.

Hafızasız bir toplum olduğumuz için hatırlatmakta yarar var...

Hatırlayalım:

BDP (şimdinin HDP’si) 2011’in Ekim ayında, Süleymaniye’ye gitmiş, Talabani’yle görüşmüştü.

Haber, gazetelere şu başlıkla yansıdı: “BDP’nin sınır ötesi ateşkes harekâtı...”

Haberde, BDP’li Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk, Gültan Kışanak ve Aysel Tuğluk’un Süleymaniye’de Talabani ile bir araya gelecekleri, ateşkes konusunu masaya yatıracakları bildiriliyordu. (Kuzey Irak’ın çapulcularına başkanlık eden işbu sosyalist zatla bir araya gelmelerini sadece ideolojik yakınlıkla mı açıklamalı?)

Görüşmeden nasıl bir sonuç çıktı hatırlamıyorum ama aynı heyet daha önce İstanbul’da Mesut Barzani ile bir araya gelmiş, yine ateşkesi konuşmuşlardı. (O zamanlar hiç değilse Barzani’yle, Talabani’yle filan görüşüyorlardı. Şimdi hem paralelcilerle, hem de PYD üzerinden NATO ve Avrupa Birliği’yle görüşüyorlar. Canları sıkıldıkça da Türkiye’ye karşı NATO’yu göreve çağırıyorlar. Niye? Türkiye PKK’ya silah bıraktırmak istiyormuş!)

Devam edelim hatırlamaya:

BDP’nin Talabani seferinden hemen sonra, Güneydoğu’dan 750 sivil toplum kuruluşunu temsilen bir heyet Ankara’da Meclis’te grubu bulunan partileri ziyaret etti ve “acil ateşkes” istedi.

Peki, ateşkes için bu acil gayret neyin nesiydi?

Ne olmuştu?

HDP ya da BDP, neden “ille de ateşkes isteriz, ille de çözüm isteriz” diye yollara düşmüştü?

Şu yüzden:

Örgüt, Kazan’da ciddi zayiat vermişti. Kandil’e düzenlenen hava operasyonlarıyla sınır ötesindeki “lojistik yolları” tamamen kapanmıştı. Her gün bölgeye terörist cesetleri geliyordu. Örgüt dağılma noktasına gelmişti. Müntesipler arasındaki panik havası telsiz konuşmalarına bile yansıyordu. Çünkü örgüt, her şey normale dönerken (dönecekken), müzakere masasını devirmiş ve “Silvan sürecini” başlatmıştı... (Silvan’da, uyuyan askerleri diri diri yakmıştı.) Arkasından, Hakkari ve Çukurca saldırılarını düzenlemişti. Kendince bir hamle yapmış ama kaybetmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Siz CHP'liler hep böyle misiniz? 27 Ekim 2020 | 2.306 Okunma Enver Altaylı, Fetullah'ın asker arkadaşıydı 26 Ekim 2020 | 5.083 Okunma Boşboğazlığın işe yaradığı anlar 16 Ekim 2020 | 2.152 Okunma Bahçeli neden Bişkek uyarısı yaptı? 14 Ekim 2020 | 1.213 Okunma Siyasi ahlak ve Kılıçdaroğlu 13 Ekim 2020 | 3.661 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar