Kusura bakma Hayati Bey, Melih Gökçek çok haklı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya televizyonda Melih Gökçek’le ilgili bir soru soruluyor. Hayati Yazıcı, soruyu şu üç cümleyle cevaplıyor: - BİR: Sözünü ettiğiniz...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’ya televizyonda Melih Gökçek’le ilgili bir soru soruluyor.

Hayati Yazıcı, soruyu şu üç cümleyle cevaplıyor:

- BİR: Sözünü ettiğiniz kişi, bizim partimizde belediye başkanlığı yaptı.

- İKİ: Görevini bırakması istendi... Görevini bırakması iş olsun diye istenmedi.

- ÜÇ: Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım.

*

Kusura bakmasın ama Hayati Yazıcı’nın kurduğu üç cümle de birbirinden sorunlu.

Kusura bakma Hayati Bey, Melih Gökçek çok haklı

Şöyle ki:

*

- BİR: Melih Gökçek demek ayıp mı da adı bile telaffuz edilmeden “sözünü ettiğiniz kişi” deniyor?

- İKİ: Görevi bırakması iş olsun diye istenmediyse ne diye istendi? Ne yani? Yolsuzluk nedeniyle mi istendi?

- ÜÇ: Yolsuzluk imasında bulunduktan hemen sonra “Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım” denir mi? O cümleyi söyledikten sonra tabii ki bunun ötesinde yorum yapmak farz olur, farz.

*

Atışırız matışırız ama Melih Gökçek, Hayati Yazıcı’ya ne cevap verse haklı.

HAHAHAHAHA!

DÜŞÜNSENİZE: Melih Gökçek... MHP’den... Mansur Yavaş... AK Parti’den... Ali Babacan... CHP’den... Ankara’ya başkan adayı oluyormuş. Amma eğleniriz ha!

 

MÜCAHİT ARINÇ’IN METİNER’E SALDIRISI

AK Parti milletvekili Mücahit Arınç, babası Bülent Arınç hakkında ettiği sözlerden dolayı havaalanında AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner’e saldırmış.

*

Bu konuda tek bir şey söyleyeceğim:

Babanın yüzü suyu hürmetine milletvekili olursan, tek vazifenin babanla polemiğe girmiş kişilere saldırmak olduğunu zannedersin. Bireyleş Mücahit, bireyleş!

 

BU İTTİFAK BİTTİ AMA ÖBÜR İTTİFAK BİTMEZ

- SEÇİM İTTİFAKI BİTTİ: Bitti çünkü... Yerel seçimde ittifak yapmak teknik olarak neredeyse imkânsızdı. “İstanbul’u sana bıraktım, Adana’yı bana bırak” falan denilerek olacak bir iş değildi. Sihirli formülü yoktu... Zordu... Çetindi... Bitmesi kaçınılmazdı, “Andımız” ve “af” bahanesi oldu.

- CUMHUR İTTİFAKI BİTMEZ: Bitmez çünkü... İki partinin de birbirine ihtiyacı var... İki parti de bu ittifakı beka sorunu olarak görüyor... İki parti de bu ittifaktan yararlanıyor... İki parti de son sözü söyleyen taraf olmak istemiyor... İki parti de öfkesine yenik düşmek istemiyor... İki partide ittifakın tadını aldı...

 

AK PARTİ’NİN MÜTTEFİK SORUNU YOK Kİ

MHP olmazsa... İYİ Parti var. İYİ Parti olmazsa... HDP var... HDP olmazsa... Hatta CHP var... Yani “MHP ile ittifak bitti, AK Parti mahvoluyor” diyenlere işte bu yüzden gülüp geçiniz.

İŞTE BU PERHİZDİR, İŞTE BU DA LAHANA TURŞUSU

- PERHİZ ŞUDUR: Ülkede her ağzını açanın konuşmaya “Bu ülkede bağımsız yargı yok... Yargı iktidarı denetlemiyor... İktidar uygulamaları neredeyse yargı denetimine tabii...” falan diyerek başlaması...

*

- LAHANA TURŞUSU ŞUDUR:İlkokullarda “Andımız” adlı bir metnin okunup okunmayacağı konusunda raconu siyasi iktidarın değil de Danıştay’daki birkaç yargıcın kesiyor, kesebiliyor olması...

*

Ne diye haykırıyordu Ahmet Kaya üstadımız “Başım Belada” adlı şarkısında:

“Nereden baksan tutarsızlık...

Nerden baksan ahmakça...”

 

ÇOK RİCA EDİYORUM

- ÇOK RİCA EDİYORUM... Kitap yazmaya karar verenler, bu kararlarını bir süre ertelesinler... Çünkü Türkiye’de “okuyan yok/yazan çok” durumu gitgide daha da derinleşmekte.

-ÇOK RİCA EDİYORUM... İkide bir bana Whatsapp’tan “İşte Cemal Kaçıkşı’nın cesedi!” diye kanlı fotoğraflar gönderilmesin! Gün içinde 40 kere bu tür fotoğraflara maruz kalıyorum yahu! Valla yapıştıracağım engeli ha!

- ÇOK RİCA EDİYORUM... Sokak röportajları, halk röportajları yapmak hiç değilse bir süreliğine yasaklansın! Çünkü milletimi çok seviyorum ve kendilerinden umudumu kesmek istemiyorum!

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kaldırıp attım o park yerini 25 Nisan 2024 | 6.270 Okunma Siyasi partilerin yedi ölümcül günahı 23 Nisan 2024 | 2.493 Okunma Utanmaktan söz eden utanmaz 22 Nisan 2024 | 5.020 Okunma Şeyh Edebali yaşasaydı bunlara şunları derdi 21 Nisan 2024 | 1.424 Okunma Bir baba aranıyor 20 Nisan 2024 | 2.297 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar