Ermeni meselesi üzerine yedi tez

TEZ BİR: Emperyalistler "soykırım" diye tutturuyorsa... En büyük "emperyalist" ABD, neden "soykırım" sözcüğünü kullanmak yerine olayı ince bel ve gerdan kırışlarıyla geçiştirmeye...

TEZ BİR: Emperyalistler "soykırım" diye tutturuyorsa... En büyük "emperyalist" ABD, neden "soykırım" sözcüğünü kullanmak yerine olayı ince bel ve gerdan kırışlarıyla geçiştirmeye çalışıyor? Niye "soykırım" demiyor?

*

TEZ İKİ: Ermeni çetelerinin saldırısı söz konusu olduysa ve bütün sorun bundan çıktıysa... Bütün bir Ermeni toplumunu tehcire tabi tutup Ermeni kırımına yol açmak da neyin nesi? Çetelerin günahı, neden günahsız Ermenilerden çıkarıldı?

*

TEZ ÜÇ: Biz neden tehcire ve kırıma yol açan İttihatçıları dede bellemek yerine... Ermenileri koruyup kollayan Vali Reşit Bey'leri, "Allah'tan korkarım" diyen Vali Mehmet Celal Bey'leri, "Dinime uymaz" diyen Mutasarrıf Faik Ali Bey'leri kendimize dede bellemiyoruz ki? Neden "Bizim asıl dedelerimiz bunlardır" diye haykırmıyoruz ki?

*

TEZ DÖRT: "Hiçbir şey olmadı, hepsi iftira" diyenlere soruyorum: Bu toprakların kadim haklarından olan Ermenilere ne oldu? Nereye gittiler? Mallarına mülklerine ne oldu? Kimler kondu o malların mülklerin üzerine?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İçlerinden ne diyorlardır acaba 06 Mayıs 2024 | 1.695 Okunma Hava döndü 05 Mayıs 2024 | 1.734 Okunma Erdoğan ve Özel’e ayak uydurmakta kimler zorluk çekiyor 04 Mayıs 2024 | 1.578 Okunma İzninizle Ali Yerlikaya’yı öveceğim biraz 03 Mayıs 2024 | 3.121 Okunma Dua, Arapça ve araba: Erbaş’tan açıklama geldi 02 Mayıs 2024 | 7.099 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar