Kendine tahammül edememe

Bu iktidarın reform yapacağına inanıyor musunuz? "Yaptım" dese bile gerçekçi olacağına ve yaptıklarını kendisinin sürdürebileceğine güveniniz tam mı?İşte asıl mesele bu."Reform...

Bu iktidarın reform yapacağına inanıyor musunuz? "Yaptım" dese bile gerçekçi olacağına ve yaptıklarını kendisinin sürdürebileceğine güveniniz tam mı?

İşte asıl mesele bu.

"Reform yapacağım" dersiniz, hatta bir kaç değişiklik yapar "işte bakın yaptım" da diyebilirsiniz, lakin kendi yaptıklarınızı yine kendiniz sürdürebilir misiniz?

AKP iktidarlarında bu tutarlığı hiçbir zaman görmedik. Nitekim daha "reform" sözcüğünün mürekkebi kurumadan hak hukuk, adaletle ilgili olaylara şahit oldu.

Buyurun dakika bir, gol bir dedirten olay: İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na "devlet projesi olduğu" gerekçesiyle, inceleme /soruşturma başlatılması. 

Her şeyden önce "devlet projesi" diye bir proje türü var mı? Varsa, hükümet projesi ile devlet projesini birbirinden ayıracağımız bir ölçüt var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 256 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar