Gördünüz mü aldık

İçinde bulunduğumuz durum hiç de iç açıcı değil. Öncellikle etrafımızı kuşatan uluslararası kuşatmayı kıracak siyaset yapamıyoruz. İkincisi satın almakla övünen bir politik...

İçinde bulunduğumuz durum hiç de iç açıcı değil. Öncellikle etrafımızı kuşatan uluslararası kuşatmayı kıracak siyaset yapamıyoruz. İkincisi satın almakla övünen bir politik düzlemde yürütüyoruz ve bu durum uluslararası siyasi başarı olarak gösteriliyor. Halbuki bütün bunlar özünde  acizliğin göstergesinden başka bir şey değil.

Kendi savunma sanayini kurmak yerine satın almakla övünen, yetmezmiş gibi bir de bağlı olduğu NATO ülkelerine hesap vermek zorunda kalan Türkiye'nin içine düşürüldüğü durum, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerini hatırlatıyor.

"Gördünüz mü aldık" politikası, Amerikan baskısı altındaki bir ülkenin küçük satın almalardan kendine milli gurur ürettiğinin göstergesi. Aslında çaresizliğin, içinde bulunduğu yoksunluğun göstergesi.

Çünkü muhtaçsın.

Kendi varlık bütünlüğünü korumak için başkasına muhtaçsın.

S-400 Füze sisteminin asıl söylediği şey bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Açlıktan Anayasaya siyaset... 03 Şubat 2021 | 221 Okunma İktidar blokunun bileşenleri 01 Şubat 2021 | 248 Okunma "Z Kuşağı ne yapacak?" 30 Ocak 2021 | 256 Okunma Sadakat yahut biat 27 Ocak 2021 | 136 Okunma Reform yapılsa da uymaz 25 Ocak 2021 | 128 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar