Komik bir çelişki var

Zekeriya Alp MHK'si çok tartışıldı en büyük tepkiyi de siz gösterdiniz. Hâlâ aynı düşüncede misiniz? Nasıl bir MHK bekliyorsunuz? Zekeriya Alp eski bir futbolcu... Bakın bakalım Avrupa'da kaç...

Zekeriya Alp MHK'si çok tartışıldı en büyük tepkiyi de siz gösterdiniz. Hâlâ aynı düşüncede misiniz? Nasıl bir MHK bekliyorsunuz?

Zekeriya Alp eski bir futbolcu... Bakın bakalım Avrupa'da kaç ülkede MHK başkanı hakemlik dışından gelme. Bu durum, bir üniversitenin cerrahi bölümünün başının cerrah olmayıp, kasap olması gibi bir şey. Peki diyelim ki bu önemli değil, Zekeriya Alp'in geçmişine baktığımızda asla yakışıksız ya da sıkıntılı bir durum yok. Beni üzen Zekeriya Alp'ın sağda solda 'Ben bu görevi istemedim bana zorla verdiler' demesi. Bunu geçin… 70 yaşındaki bir adamı hele hele hakemlikten gelmemiş eski bir futbolcuyu kimse kafasına silah dayayıp o koltuğa zorla oturtmaz. Zekeriya Alp o koltuğa oturmak için son 1 aydır ciddi faaliyetlerde bulundu. Çünkü gücü sevdi, karizmayı sevdi. Daha sonra can dostu Yüksel Okçuoğlu'nu komiteye sokamadı. Neden; Yüksel Okçuoğlu'nun siyasi düşüncesiymiş... Bir insanın, siyaseten iktidarın karşısında olması, saygısızlık ve başka boyutlara geçmediyse pekala MHK'de yer alabilir. Her ne kadar Okçuoğlu 'Ben istemedim' dese de Zekeriya Alp, Okçuoğlu'nu listesine alamadı.

BURAM BURAM TORPİL!

Türkiye'de tüm hakemler bilir ki İstanbul futbol ve hakemliğin kalbidir. Tıpkı endüstrinin, finansın olduğu gibi. İzmir gibi yerden 3 MHK üyesi varken İstanbul'dan sadece 1 MHK üyesi; o kişinin adı da Ahmet Şahin... Yani İstanbul'da tecrübesi, kariyeri ve ismi Türkiye gündeminde olan bir çok kişi varken Ahmet Şahin gibi bir arkadaşın orada oturması hakemlere hangi mesajı verir biliyor musunuz? Bu MHK buram buram torpille kurulmuş. Ben Ahmet Şahin'i fazla tanımam. Şudur, budur diye de iddiam yok ama İstanbul'un yegane üyesi Ahmet Şahin açıklandığında tüm spor adamları, spor yorumcuları, kulüpler 'Kim bu adam' diye soruyorlarsa bu MHK üyesi oraya gelmemeliydi. Çünkü o MHK üyesi, iş hayatında çok ciddi bir federasyon üyesinin yakını ile iş ortağı. Bunu tüm Türk hakemliği çatır çatır biliyor. Üstelik Türk hakemliğinde zamanında Rahmetli Hasan Doğan döneminde tasviye edilmiş çok kritik isimlerle ciddi dostlukları var. İşin kötüsü bunu da hakemler çok iyi biliyor ve maalesef bana her gün belge, resim ve bilgi geliyor. İşte tüm bunlar nedeniyle Zekeriya Alp benim için etik bir insan olmanın dışına çıkmıştır. Ve bu oluşumla Türk hakemliğini sağlıklı bir şekilde yürüteceğini düşünüyorsa kesinlikle yanılıyor.

NE DEĞİŞTİ NİHAT BEY!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Penaltılar ve kırmızı doğru 18 Mart 2024 | 1.053 Okunma Mert Hakan hakemi tehdit ederek sindirdi 11 Mart 2024 | 654 Okunma Şimşek, mutlak kırmızıyı atladı 09 Mart 2024 | 353 Okunma Beşiktaş’ın penaltısı güme gitti 04 Mart 2024 | 855 Okunma Dzeko ve Tadic yakışanı yaptı 03 Mart 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar