Hakemin 2 yanlışı ve 2 doğrusu var

Galatasaray'ı iki haftadır ciddi diyebileceğimiz rakipler karşısında şaşkınlıkla izliyoruz. Toplamda 5 puan kaybettiler ve buldukları gol ve gol pozisyonu sayısı birkaçı geçmez. Üstelik dün gece futbol...

Galatasaray'ı iki haftadır ciddi diyebileceğimiz rakipler karşısında şaşkınlıkla izliyoruz. Toplamda 5 puan kaybettiler ve buldukları gol ve gol pozisyonu sayısı birkaçı geçmez. Üstelik dün gece futbol adına ortaya koskoca bir sıfır koydular. Hiçbir oyuncusu bırakın iyi olmayı, vasatı bile bulamadı. Rodrigues ile attıkları gol dışında, bırakın gol pozisyonunu neredeyse tehlikeli pozisyonları bile olmadı. Buna karşılık iki gol yiyip özellikle ilk yarıda da yan toplardan çok ama çok önemli pozisyonlar verdiler. Trabzonspor aslında bunlardan birini atsaydı, ilk yarıyı önde kapatabilirdi.
Trabzonspor, ikinci yarıya golle başladı. Direkten dönen topu N'Doye tamamladı ve Trabzonspor'u öne geçirdi. Gelelim Trabzonspor'un ikinci golüne... Hazırlanışı ve yapılışı ile çok güzel. Orta sahadan Okay aldı, topu sürdü, herkes sola bırakacak zannetti ama sağdaki maçın yıldızı Yusuf Yazıcı'nın önüne bıraktı. O da Messi'nin çok sık yaptığı gibi topu çaprazdan içeri çekip müthiş vurdu. Her ne kadar Denayer'e çarpıp gol olsa da harika diyeceğimiz bir gol. Bence Galatasaray'da Bafetimbi Gomis'in oyundan alınması büyük hata. Zaten rakip kaleye gidemiyorsun, zaten tek tük pozisyon yakalıyorsun. Gomis ne kadar kötü de oynasa bir an gelir, Gomis'in vuruş tekniğine ya da fırsatçılığına ihtiyaç duyabilirsin. Bence teknik direktör Igor Tudor önemli bir hata yaptı.
Gelelim maçın hakemi Halis Özkahya'ya.. İlk yarıda Fernandao'ya Bero'nun tabanı kesinlikle kırmızı karttı. Halis, bu pozisyonda bırakın kırmızı kartı, sarı bile vermedi. Olcay Şahan ve Feghouli'nin yaşanan kavgada atılmasını doğru buluyorum. Ama son dakikada Ndiaye'ye gösterdiği ikinci sarıdan gelen kırmızı kart yanlış. Ndiaye hamleyi yapıyor, rakibe basmayıp ayağını yere basıyor, Yusuf da ona takılıyor. Asla sarı kartlık bir hareket değil. Bu karar yanlıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şampiyonluk Fener için bitti 23 Nisan 2024 | 2.785 Okunma Hakemi beğendim 22 Nisan 2024 | 438 Okunma İki yanlış kararı VAR düzeltti 15 Nisan 2024 | 664 Okunma Ali Bey, Galatasaray’dan nefret ediyor 08 Nisan 2024 | 676 Okunma Kardeşler’in iki önemli hatası 04 Nisan 2024 | 432 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar