Çatır çatır bir maçtı

Beşiktaş puan kaybetti ama üzülmesinler, Türkiye Ligi’nin bence kendilerinden sonraki en iyi takımına kaybettiler Dün gece için söylenecek iki önemli söz var... Biri; Türkiye Süper Ligi'nde son yıllarda...

Beşiktaş puan kaybetti ama üzülmesinler, Türkiye Ligi’nin bence kendilerinden sonraki en iyi takımına kaybettiler

Dün gece için söylenecek iki önemli söz var... Biri; Türkiye Süper Ligi'nde son yıllarda seyrettiğimiz en iyi maçtı. Mücadele, hırs, topa sertlik..
Daha önce böyle bir maçı kolay kolay seyretmedik. İkincisi; muhtemelen Sergen Yalçın'ın eli değdi ama Kayserispor şu anda Türkiye'nin en iyi birkaç takımından biri. İddia ediyorum, son birkaç yılda Beşiktaş karşısında İstanbul'da hiçbir takım bu kadar iyi mücadele edip bu kadar başa baş oynayamadı. Beşiktaş iki puana bence üzülmemeli. Hatta 2-1'den sonra son dakikalarda puanı kurtarabildikleri için de sevinmeliler. İlk yarıda Kayserispor ev sahibiymiş gibi oynadı. Pozisyon buldu, sayılmayan golleri var, belli oranda kontrolü ellerinde tutular ve çok gariptir ki Beşiktaş kendi saha ve seyircisi önünde kontradan pozisyon arar hale geldi. Ve aslında ilk yarıda da Beşiktaş ani çıkışlarda kontralar yakaladı ama son paslar çok kötüydü.
İkinci yarı ilk 15 dakika Beşiktaş rüzgarı esti. Bu rüzgarda da golü buldular. Olympiakos maçında golü atan Aboubakar, kornerden gelen topta iyi vurdu ama bu gol Kayserispor'un hırs ve isteğini düşürmedi. Bilakis daha iyi oynamaya başladılar. Kayserispor'un attığı gol harika bir organizasyon. Varela, Welliton soldan indiler, Umut müthiş bir boş koşu yaptı ve çok iyi vurdu. Beraberliği bulan Kayseri bu golden sonra da asla 'üzerine yatayım' demedi. İkinci golü de buldular. Çatır çatır maç oluyordu, maç belki de Kayserispor'un galibiyetiyle bitecekti ki sahneye yine siyah inci Aboubakar çıktı. Aboubakar'ın attığı ikinci golde de müthiş bir kaliteden bahsedebiliriz. Kalabalık defans arasında sırtı dönük topu alışı, dönüşü ve vuruşu mükemmeldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Penaltılar ve kırmızı doğru 18 Mart 2024 | 1.053 Okunma Mert Hakan hakemi tehdit ederek sindirdi 11 Mart 2024 | 654 Okunma Şimşek, mutlak kırmızıyı atladı 09 Mart 2024 | 353 Okunma Beşiktaş’ın penaltısı güme gitti 04 Mart 2024 | 855 Okunma Dzeko ve Tadic yakışanı yaptı 03 Mart 2024 | 216 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar