Yeni Parti

Bu “Yeni Parti” tartışması bana pek mantıklı gelmiyor. “AK Parti” de farklı bir tecrübe değil mi idi! “Has Parti” de öyle. SP varken, Erbakan’ın oğlu “Yeniden Refah”ı kurmadı mı!

Esat Coşan Erbakan’ın danışmanlığını yaptı bir dönem. Sonra vefatının ardından oğlu “Sağduyu Partisi”ni kurdu!.

Bu işi evliliğe benzetecek olursak, bizde “Katolik nikahı” diye bir şey yok! Boşanır, boşananlar, başka biri ile de evlilik kurabilir.

Tefrika farklı olmak değil, farklılığı düşmanlığa dönüştürmekle ortaya çıkan.. Hasan-el Basri’nin sözünü hatırlayın: “An itazile Vasıl b. Ata”. Mutezile Cami içinde doğdu. Onlar Caminin öteki köşesinde bir ders halkası oluşturdular. Aralarında istişare ve müşavere kopup, iş cami içinde ya da dışında yaka tutmaya gelince olan olur!

İmam-ı Azam Ebu Hanife’nin talebeleri İmam-ı Yusuf ve İmam-ı Muhammed hocalarına itiraz edince, İmamı Azam onları yanından uzaklaştırmadı. Aksine kendine bir mesele sorulduğunda, “ben böyle düşünüyorum ama, talebelerim İmam-ı Muhammed ve Yusuf benim gibi düşünmüyor. Siz bir de onlarla konuşun ve kararınızı sonra verin” diyen benim mezheb imamım kendine gelenleri talebelerine yönlendirdi.

Tayyib Erdoğan bugün, dün kendi yaptığı işe benzer bir durumla imtihan oluyor. “Dün dündür, bugün bugün” olmaz. Artık 2’li koalisyonla %50 barajı aşılamaz. AK Parti’de bir çözülme yaşanırsa bugün MHP ile kurulan ittifakla da bu barajı aşamaz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar