Yeni dinler geliyor

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (20.07.2022)''Yeni dinler geliyor'' başlıklı yazısı.

Artık sağda solda Tengri’cilerimiz de var. Deist’ten geçilmiyor zaten. 

Şimdi artık tersinden vahdet-i vücudçu Panteistlerimiz de var. Tanrı evrenin içinde içkinmiş. 

Vahdet-i vücudçulara göre Tanrı da içkin.

Geçenlerde bir avukatla tanıştım, o da “Deizm’in akaidi”ni ve “ilmihali”ni yazıyor. Biri de çıkar, ibadetini tanımlar, zikir, dua derken alsana modern bir din daha. 

Zaten bizde adını koymasalar da Scientologyist Müslümanlarımız da olur bu gidişle. Siber dünyada, artırılmış sanal gerçeklik, TransHumanizm, MetaVerse, LucidDream, Astral Turizm dünyasında bilim kurgu tadında kurgulanmış bir dinden söz ediyoruz. Birileri için bilim ve teknoloji her şey artık! Plandemide bunu gördük. Kader, rızık ve ecel konusunda insanların nasıl savrulduklarını da gördük. 

Bunların en tehlikelisi bu inançları “İslam”ın içine sokmaya çalışmaları. Hatta “din budur”. Bu yeni “din” telakkisi “varolan din’e karşı yeni bir din” anlayışına dayandığı için çok daha tehlikeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar