Yeni CHP’nin siyasal İslâmı..

Farklılıklarımıza rağmen barış içinde bir arada yaşayabiliriz. Biz Müslümanlarla müttehid, hılful fudul anlayışı çerçevesinde erdemli insanlarla müttefik, bize düşman olmayan ve değer üreten herkes ile nimet külfet dengesine dayalı itilaflar kurabiliriz.

Tamam; işi ehline vereceğiz, ehliyet ve liyakat imandan önce gelecek. Haksızlık kimden gelirse gelsin kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana, zalimlere karşı olacağız.

5 şartımız var. Mal, can, namus, akıl-inanç ve nesil emniyeti şart. Herkesin dini kendine!

Ama birilerinin niyeti farklı. Uluslararası derin çetenin “Ilımlı İslâm”ı için CHP içinden birileri anlaşılan “gönüllü misyoner” olmaya hazır.

Bir kısım CHP’liler İYİ Parti ile olan işbirliği, HDP ve SP ile gerçekleştirilen “dirsek teması” CHP’ye karşı var olan önyargıları  paramparça ettiği görüşünde. Birileri ise bunun pragmatizm uğruna oportünizme bir savruluş olarak görüyor. Bunlara göre; “Ekrem İmamoğlu’nun yıldızının daha da parlaması ve deyim yerindeyse politik bir efsane haline gelmesi, Türkiye’nin, Türk toplumunun ve siyasi arenanın yeniden şekillenmesi sürecini hızlandıran bir katalizör işlevi görmeye başladı. Görünen o ki değişim beklenenden daha çabuk gerçekleşecektir.”

İmamoğlu’ndan beklentileri, Türkiye siyasetinde “ümmetçi siyasal İslamcılığa karşı kültürel İslam’ın rol modeli olması! O, onların gözünde, “hem namaz kılıyor, hem dans ediyor, hem Kur’an okuyor, hem türkü söylüyor. Üstelik bunları samimiyetle yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar