Where are we going!

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak’ın bugünkü (10.04.2022)''Where are we going!’’ başlıklı yazısı.

Özal, kayıtlı ekonomiye, KDV’ye geçelim derken, “bir fiş bir alışveriş” diye bir tanıtım kampanyası başlatmıştı. “Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır” diye de bir slogan üretmişlerdi. 

O yıl da kerhaneci “Matild hanım” vergi rekortmeni oldu. Olay mizah konusu edildi tabii. 

Başlangıçta halk bu işe pek itibar etmedi, ama zamanla herkes “fiş” toplamaya başlamıştı. Biz “fiş”i ilkokulda okuma yazma öğrenirken kullanmıştık. Reklamlarda bir ara da “Türkçe söylüyoruz anlamıyorsunuz, o zaman İngilizce anlatalım” diye İngilizce spotlar da kullanılmıştı, ironik bir dille. 

O zaman ben de Türkçe yazıyorum, anlaşılmıyor diye, sadece yazımın başlığını İngilizce yazdım. Arada bir Arapça da yazıyordum, “Fe eyne tezhebun” diye, “Bu gidiş nereye” anlamında ya da “Quo Vadis” diye Latince de yazdığım oldu.

Sahi biz nereye gidiyoruz?

Arap yarımadasında Suudi Arabistan, Yemen, Umman, BAE, Katar, Kuveyt, Bahreyn, Ürdün; Mezopotamya coğrafyasında, Irak, Suriye, Lübnan, Filistin, Afrika’da, Mısır, Sudan, Libya, Tunus, Mali; biraz ileride Afganistan gibi ülkelerde radikal değişiklikler oldu. Irak’ta bir Kürdistan doğdu. Türkiye’yi tartışıyorlar bu süreçte.

Eski Kushner+Dahlan senaryosu güncellendi. İsrail’in sınırları, Lübnan, Suriye, Ürdün, Mısır, Suudi Arabistan’a doğru genişletilmeye çalışılıyor, Yeni Filistin devletinin ve İsrail’in karşılıklı tanınması senaryosu üzerinden. Bölgede daha birçok ülke üzerinde çalışıyorlar.

Ukrayna tarafsız bir ülke olarak bölgenin İsviçre’si olacak diyorlardı, Zelensky niyetlerini açıkladı: Büyük İsrail olmak istiyorlar. Yani Rus ve Balkan Yahudilerine yeni bir vatan armağan edecekler. 

Afrika’da Etiyopya üzerinden bir hayalleri var öteden beri. Kuzeydoğu Karadeniz’de, Kafkaslara doğru bir Yahudi Hazara devleti hayalleri var. Pakradun ve Karaim Yahudileri de bu devletin parçası olacak. Yani Yahudilerin yanında Türk ve Ermeni Yahudilerinin katılacağı yeni bir Yehuda devleti. Onların gözünde Türkiye zaten bir Sabatay, Pakradun devleti olarak kuruldu!? Kürtlerle anlaştılar, Arap ve Fars Yahudilerini de yanlarına alıp, Kürt ve Fars Yahudilerini merkeze alan bölgede yeni bir Yahudi devleti daha kurma planları var, Babil sürgününün intikamı olsun diye. Yani Türkiye’nin dört bir yanında dört İsrail. Mevcut İsrail Filistin’i, çevresindeki Hristiyanları da yutarak orada büyük İsrail’i gerçekleştirecek ve sınırlarını Kıbrıs’a kadar uzatacak. Rum kesiminde zaten vardılar, Türk kesiminden toprak alan Ruslar hangi Ruslardı aceba? Kıbrıs Akdeniz’in ortasında İsrail’in kontrolünde yeni Dubai olmasının ötesinde doğu Akdeniz’in hakimi olsun istiyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar