Ve Bayram

Bugün bayram. İnşallah İslam dünyası aynı gün bayram yapar ve şu rü’yeti hilal meselesi de sessiz sedasız halledilmiş olur.. Bu yıl Türkiye olarak Kurban bayramına yine çevremizde savaşla ve...

Bugün bayram.

İnşallah İslam dünyası aynı gün bayram yapar ve şu rü’yeti hilal meselesi de sessiz sedasız halledilmiş olur..

Bu yıl Türkiye olarak Kurban bayramına yine çevremizde savaşla ve içeride uzun bir aradan sonra terör ortamında giriyoruz..

Kurban ve Hac bayramı.. Milyonlarca hacı adayı bu gün Mekke’de.. Oradan Medine’ye gidecekler, ama ilk Kıblemiz Kudüs işgal altında, siyonistlerin çizmesi altında mahzun. Mukaddes Tuva vadisi mahzun, arz-ı mevud bir yandan tefrika içindeki ümmetin gafletinin sebeb olduğu çatışmalar, öte yandan ehli salibin ve onların işbirlikçilerinin çizmeleri altında kan gölü.

Rabbim bizi affet. Bize güç ver ki, direnelim ve bizi koru. Bize sabır ver.

Aslında Kurban, bizi Allah’a yaklaştıran bir eylemi, Allah yolunda can vermeyi ifade eden bir ibadetin sembolleştirildiği bir eylemdir aynı zamanda.

Mallarımızı, canlarımızı Allah yolunda feda etmeyi, sevdiklerimizi feda etmeyi, hicreti anlatır Hac ve Kurban.. Hz. İbrahim’i, Hz. Hacer’i, Hz.İsmail’i anlatır. Bunları anlamadan Kurban’ı anlamak mümkün değildir.. Yoksa geriye kalan kadavradır. Bu değerleri yok sayarsanız Kurban bayramı kebab bayramı ya da kasap bayramı olur..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar