Uluslararası düzen yenilenirken

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (05.03.2022)'' Uluslararası düzen yenilenirken'' başlıklı yazısı.

Pandemi tiyatrosu bitti ve dizinin bu bölümünde ölüm korkusu ile korkutulmuş, çekirge sürüleri ya da sığırcık kuşları gibi savrulan insanlık; 2 yıllık güdülenme eğitiminden sonra şimdi sıra, “çaput maske” yerine,  savaşlarda kullanılan “gaz maskesi” takmaya geldi.

Sahi Suriye yanıyor, bize göç ediyorlar, Ukrayna yanıyor Avrupa’ya göç ediyor, bize saldırdıklarında yaşlı, hasta, kadın ve çocuklarımızı gönderebileceğimiz bir yer var mı?

Avrupa mülteci kabulünde hiç bu kadar cömert olmamıştı. Bosna’yı hatırlayın.. Irak’ı, Suriye’yi, Afganistan’ı hatırlayın, Afrika’dan gelen göçmenleri hatırlayın.

Şöyle düşünelim bir de, bölgede bir savaş çıkarmak için “Putin”e ihtiyaç vardı. Farkındasınız değil mi, bir haftada Uluslararası Ceza Mahkemesi konuyu gündemine aldı. 

Dünyanın başka yerlerinde daha trajik olaylar yaşandı ama hiç birinde Lahey hemen harekete geçmedi. Savaşı başlatmak kolay. 

Bitirmek zor. Savaşı başlatmak için 3 çılgın yeter. 1 devlet başkanı, bir başbakan, bir genelkurmay başkanı. Peki, Putin suikasta kurban gider ya da Lahey Putin için yakalama kararı çıkarır ve uluslararası koalisyon operasyon düzenleyip, Kremlin’i vurursa!

Bakın burada aslında örtülü bir savaş var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar