Türkiye Kart

Yıllar önce, 28 Şubat öncesi bir grup MÜSİAD üyesi arkadaşla LONCARD diye bir kart çıkartmıştık. Senaryo bana aitti. “Lonca Card” Türkiye’nin ilk alışveriş kartı olacaktı. Sonra 28...

Yıllar önce, 28 Şubat öncesi bir grup MÜSİAD üyesi arkadaşla LONCARD diye bir kart çıkartmıştık. Senaryo bana aitti. “Lonca Card” Türkiye’nin ilk alışveriş kartı olacaktı. Sonra 28 Şubat oldu.

Erdoğan Başbakan oldu. Türkiye’nin böyle bir kartı olması gerektiği ile ilgili yazılı bir rapor sundum. Benim senaryomda tek bir banka bu kartı çıkarmayacaktı. VISA, MasterCard gibi, her banka bu kartı verebilecekti. Bir başka özelliği daha vardı. Devlet 18 yaşına gelen her vatandaşına, yaş, iş durumuna göre belli bir miktarda kredi verecek ve bu kredinin kefili olacaktı. Yani kefaletsiz kredi.

Bugün bunu Türkiye Kart üzerinden hâlâ yapabiliriz. Tabi bir yasa değişikliği gerekiyor. 

Bu diğer kredi ya da banka, taksit kartlar gibi de işlem görmeye devam edecek.. Belediyeler de İstanbul Kart gibi ödeme sistemlerini bu karta entegre edebilir, kendi logosunu basabilir. Bunlar da bu kartın ayrı bir fonksiyonu olabilir.. 

Olay şu: Kamuya ödenmesi zorunlu rutin ödemeler tek kalemde yapılabilir. Sadece merkezi hükümete değil, yerel yönetimler, yasayla kurulmuş, zorunlu üyelik ya da kamunun taraf olduğu tanımlanmış üyeliklere ilişkin ödemeler tek kalemde yapılabilir.. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.596 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar