Tezyin etmek

Yeni Akit Gazetesi Yazarı Abdurrahman Dilipak'ın bugünkü (16.08.2022)''Tezyin etmek'' başlıklı yazısı.

Süslemek, süslenmek konusunda Süleyman Mabedinden daha muhteşem bir örnek gösteremezsiniz. Tek şartla: O sahip olduğunuz her şeyi, arkanıza bakmadan Allah yolunda feda edebilecek misiniz!. Aklınız ve imanınız mı akıl, makam, servetinize yön veriyor, yoksa o sahip olduklarınız mı aklınıza ve imanınıza yön veriyor?. Dikkat: Süleyman olayım derken Karun olmak da var! Sonuçta ya inandığınız gibi yaşayacak ya da yaşadığınız gibi inanmaya başlayacaksınız. 

Süslenmeyi ve süslemeyi seviyoruz. Her şeyin fazlası elbette zarar. Görüntü ile gerçek arasındaki fark çok farklı ise bu bir illüzyondur. Mesela bu bir “artırılmış gerçeklik” de olsa, eğer bunun hile olduğunu unutturuyorsanız insanları aldatmış olursunuz.

Ahenk, uyum, ritm güzel. Zaten yaratılmış her şeyin özünde bu var. Bir, onu bozmamak ve korumak gerek. İki, onu görünür kılmak ve o güzelliği kopyalamak, çoğaltmak, yansıtmak da önemli. 

Ama, bir şeyi çirkinleştirmek ve onu güzel göstermek elbette doğru olmayacaktır. Hele insanın ayarını, fıtratını, ahlakını bozan bir şeyi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar