Teröre Hayır

Bayram öncesi Türk’ü ile Kürd’ü ile Türkiye’de terör bir kez daha lanetlendi.. Kasım seçiminde sonucu belirleyecek en önemli etkilerin başında terör geliyor.. HDP’nin ve MHP’nin alacağı oylar...

Bayram öncesi Türk’ü ile Kürd’ü ile Türkiye’de terör bir kez daha lanetlendi.. Kasım seçiminde sonucu belirleyecek en önemli etkilerin başında terör geliyor.. HDP’nin ve MHP’nin alacağı oylar bu konuda toplumun yönelişinin kanıtı olacak..

Kürtler ilk kez bu kadar ağır bir vicdan baskısı altında. Haziran seçimlerinde, halk Kürt sorununun silahsız ve siyaset yolu ile çözülmesi için güçlü bir destek verdi. Ama HDP bu krediyi yanlış kullandı..

Şimdi Kürtler derin bir vicdani hesaplaşma ile karşı karşıya..

Asıl soru şu, bunca evli Türk-Kürt ne olacak.. Ortak Türkler ve Kürtler yollarını ayıracak mı? Arkadaşlar, komşular, akrabalar ne yapacak.

Batı’daki Kürtler, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı illere mi göçecekler.

Damarlarında hem Türk ve hem de Kürt kanı taşıyanlar ne olacak..

Aslında Kürt sorunu yok. Var olan terör sorunu aynı zamanda Türklerin de sorunu.. Geçmişte rejim zulmetmedik ahali bırakmadı. Ama artık böyle bir durum yok.. Var olan sorun silahlı terör örgütünden kaynaklanmaktadır.

Kürtleri PKK’dan ibaret saymak mümkün değil. Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde Türkler de yaşıyor, Araplar da.. Süryaniler de yaşıyor..

Sağ, Sol, Sosyal demokrat, Sosyalist, Komünist, Ateist Kürtler de var, Alevi Kürtler de, Sünni Kürtler de. Şiileri de var..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar