Tedrat, kehanet ve..

Bizde “Kahin” denilince gaybın sırlarını bildiği iddia edilen sihirbazlar anlaşılır. Hıristiyanlarda Kahin “peygamber mirasçısı” demektir. Bunların çoğu ya şizofrenik zihinlerin...

Bizde “Kahin” denilince gaybın sırlarını bildiği iddia edilen sihirbazlar anlaşılır. Hıristiyanlarda Kahin “peygamber mirasçısı” demektir.

Bunların çoğu ya şizofrenik zihinlerin ürettiği hayal ürünü şeylerdir. Ya cinni  ya da Şeytani safsatalardır. Bütün bu esoterik hikayeler bir şekilde dinle ilişkilendirilir.. Mehdi, Mesih, Deccal’e ilişkin anlatılan o kadar çok hikaye var ki.. Bunların çoğu birbiri ile örtüşmez..

Kur’an-ı Kerim, bize kıyametten ve din gününden söz eder. Yeni bir peygamber gelmeyecek, yeni bir şeriat da.. Yecüc Mecüc diye müfsit bir yaratıktan söz ediliyor. Bunların sayıları çok. Kaf dağının, yani Kafkasya’nın doğusu ile Moğolistan’ın batısı arasında bir bölge çıkış için işaret ediliyor.

Dabbetül arz, tek bir kişi. Hayri bir varlık. Bir de Hz. Musa’nın yaptırdığı bir vahiy sandığı var.. O ortaya çıkacak..

O kadar çok hadis var ki bu konuda. Kıyamet alametleri, Mehdi  ve Mesih’in halleri, kıyamet savaşı gibi birçok konuda çok sayıda rivayet var.. Melheme-i kübra ya da Armegedon önemli.. Yahudiler Mabedi yeniden inşa edecekler. Mesih’in dönüşü ayrı bir öneme sahip bu çerçevede..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar