Süre dolarken

45 günlük süre dolmak üzere. Önümüzde sadece bir hafta gibi bir zaman kaldı. CHP ile görüşmelerden bir sonuç çıkmadı.. Belki MHP’nin desteklediği bir hükümetle Türkiye erken seçime...

45 günlük süre dolmak üzere. Önümüzde sadece bir hafta gibi bir zaman kaldı.

CHP ile görüşmelerden bir sonuç çıkmadı.. Belki MHP’nin desteklediği bir hükümetle Türkiye erken seçime gidecek..

CHP içinde koalisyona evet diyen bir kesim var, ama bu işe şiddetle karşı çıkan bir kesim de var. AK Parti’de seçim genel tercih..

Eğer 45 günde hükümet kurulamayacak olursa, bir seçim hükümeti ile Türkiye ekim ortalarında seçime gidebilir. Eğer bir seçim hükümeti kurulacaksa, kasım ayında seçime gidilebilir.

Aslında kasım sonu olabilir gibi gözüküyor ama, eylülün ilk yarısına bu işi yetiştirmek zor. 24 Eylül Kurban Bayramı. Ekim başında okullar açılıyor. Belki ekim ortası daha makul. Ekim sonu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Kasım sonunda G20 var. O zaman kasım başı daha makul gibi.

Kasım’ın son haftasına seçime gidecek olursanız, Meclis ancak aralıkta toplanır. Yeminden sonra tekrar başkan seçimi var. Sonra komisyonlar kurulacak. Hükümet kurulacak, programını okuyacak, ardından güvenoylaması yapılacak. Bütçeyi ne zaman hazırlayacaksınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.053 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.597 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar